Què ha passat amb el deute grec del 2009 al 2014?

Posted on Març 1st, 2015 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Què ha passat amb el deute grec en els darrers 5 anys? Doncs el mateix que amb tot el deute de la banca a Europa... l'hem "nacionalitzat"... Ara els crèdits morosos ja no son de la banca, son dels estats, de tots nosaltres... Ja podem anar a dormir tranquils tenint la seguretat de què els nostres governants no deixaran caure els bancs... Total, retallant-nos a naltros, la casa és forta!

Exposició de la banca i els estats al deute grec

New building started and finished in Spain (chart)

Posted on Gener 4th, 2015 by joan and tagged , .
imatge de joan

Trentra años de vivienda en España

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Les vostres pastanagues

Posted on Desembre 4th, 2014 by joan and tagged , , .
imatge de joan
Trascric un missatge que enviava l'altre dia a dos familiars:
 
L'altre dia li comentava a la XXXX que lo de el problema d'Espanya son els sous dels polítics és la pastanaga que no li deixa veure més enllà. L'arbre que no deixa veure el bosc. Igual t'ho dic a tu, YYYY, després del missatge de whatsapp que m'has enviat (nota: el missatge comparant el munt de cotxes oficials i diputats d'Espanya en relació als EEUU).

El problema de la despesa dels polítics, comparat amb els ajuts a la banca, és negligible. Els ajuts a la banca espanyola a dia d'avui son de
225.000.000.000€

Llavors, si calculem per exemple que un polític guanya 100.000€ anuals (soc generòs), i a Espanya hi ha no més de 3000 diputats. El sou íntegre dels diputats, senadors, etc., sent generós, és de 300.000.000

Per tant, amb el que s'ha ajudat a la banca, es poden pagar el sou de tots els polítics durant 750 anys, més de 7 segles.

Ho veieu?

Repetiu amb mi: beeeee, beeee, beeeee (amb entonació d'ovelles)

Pd.: i sabeu perquè els mitjans de comunicació fan escarni dels polítics i no expliquen, dia rere dia, el que us acabo d'explicar? Endivineu amb qui tenen deutes els mitjans, o, directament, de qui son propietat

beeeee, beeeee, beeeee

 

Espanya inicia la seva recuperació?

Posted on Març 27th, 2014 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Els mitjans es fan ressó de les declaracions intencionades dels polítics, de fa setmanes, de què ja es veu la llum al final del túnel, que s'ha aturat la caiguda de l'economia...

Evidenment aquestes declaracions dels polítics no son analitzades pels periodistes, no fos cas que algú es pogués fer una idea més real de la realitat econòmica, o que el perodista perdés la seva feina, pobret...

Bé, en resum, el que està passant a Espanya és que els darrers anys el deute de les administracions públiques s'ha més que doblat, passant del 48% al 2007 a 121% el 2013. I amb aquesta quantitat descomunal de diners que hem demanat prestats, 800.000 milions d'euros, la cosa ha anat com a anat... Us imagineu si no poguessim continuar demanant de prestat? Doncs això és el que passarà aviat, perquè els estats tenen un límit d'endeutament i Espanya està arribant al seu, sent un dels països del nostre entrorn geopolitic amb una xifra més gran.

Evolució deute públic espanyol

Santa Coloma de Gramanet vs. Sant Cugat: 2 móns en un únic país

Posted on Febrer 18th, 2014 by binissaida and tagged , , , , .
imatge de binissaida
Són 2 realitats que tinc a tocar, però separades per molt més que una muntanya:
 

Santa Coloma:

  • Cens de població (any 2013): 120.029 habitants
  • Població en edat de treballar (entre 16 i 64 anys, any 2012): 77.923 (64,92%)
  • Població activa (gener 2014): 27.767
  • Afil·liats (gener 2014): 14.572 (48% d’atur)
  • Població amb ensenyament universitari (any 2007): 5,7%
  • Població amb 2n grau d’estudis o ensenyament universitari (any 2007): 51,1%
  • PIB per habitant (any 2010): 13.108 euros

A Santa Coloma només un 12% de la població té feina regulada. Només el 35,6% de la població en edat de treballar es considera població activa. Només un 18,7% de la població en edat de treballar té feina regulada. És evident que l’economia submergida domina, i amb ella, les condicions de treball abusives.

Credit Crunch

Posted on Abril 3rd, 2013 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

En el mercat financer es deixa diner no a canvi de bens, serveis o recursos, com succeeix en mercat comercial, sinó a canvi d'una promesa de devolucio? futura de la quantitat rebuda. Una manera de regular el mercat financer (oferta i demanda) és amb el tipus d'interès. Quan hi ha molta oferta es posa baix i quan hi ha molta demanda alt. Però aquest joc ha permès caure en el parany de l'especulació i el risc, i provocar el fenomen de la bombolla. Ara el joc està aturat, els interessos estan baixos, i si no hi ha demanda solvent es dóna  el fenomen de la restricció del crèdit a empreses.

El credit crunch o restricció del crèdit fa imposible el refinanciamient dels deudors, i això fa que es desencadenin pèrdues de capital i fallides d'empreses.  

Caldria esperar un 100% del refinançament de les empreses en una economia forta ( és a dir un creixement del 0% del crèdit), o inclús un creixement del crèdit si el país està en plena expansió. El què es veu en canvi és una restricció brutal del crèdit a Espanya.

Minsky és l'economista que potser millor explica com s'arriba a això:

Evolució dels certificats d'obra nova

Posted on Març 5th, 2013 by binissaida and tagged , .
imatge de binissaida

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

dèficit fiscal vs dèficit social

Posted on Octubre 25th, 2012 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

Aquest article de Vicenç Navarro ens mostra com la principal causa del dèficit socila de Catalunya no és el dèficit fiscal sinó les polítiques que s'han portat, de clara tendència neolliberal.
 
Destaco:

La desigualtat augmenta a Espanya més que enlloc

Posted on Octubre 15th, 2012 by binissaida and tagged , .
imatge de binissaida

El coeficient de Gini es defineix com la relació de parts acumulatives de la població distribuïda segons el nivell de renda disponible equivalent, per al percentatge acumulat de la renda total disponible equivalent rebuda per ells.

La desigualtat a Catalunya

A Catalunya l'augment de les desigualtats també ha estat molt notable, i s'espera que el 2012 pulveritzem rècords.
 
El quintil d'ingrés o la relació S80/S20 és una mesura de la desigualtat de la distribució de l'ingrés. Es calcula com el quocient entre la renda total percebuda pel 20% de la població amb els ingressos més alts (quintil superior) a la rebuda pel 20% de la població amb els ingressos més baixos (quintil inferior).

I si mirem els indicadors de desigualtat per les principals poblacions catalanes, encara es veueun desigualtats més elelvades:

 

Senyals de Semis

Posted on Agost 1st, 2012 by kastigador and tagged , , , .
imatge de kastigador

Si companys!

De vegades passem per la vida sense adonar-nos dels senyals que ens envolten, que deixen ben clars els Semis...en aquest cas, el Bunbury i companys, un petit Panteo de Semis que deixaven els missatges en les seves lletres criptiques, només per a qui tingui la paciència d'escoltar... i que no anticiparem si escoltem ara les lletres del Bunbury...

Aquesta és una canço del 95, els temps del vàyase senyor Gonzalez, del Roldan, d'entrar a tot arreu (Europa, la Otan, etc) per la porta gran... ningu s'esperava que Espanya guanyaria mai la Copa del Mon de futbol ni que es veuria embestida pels mercats com un vaixell a la deriva.

 
No feu cas d aquest link