Sobre la web

Posted on Març 2nd, 2007 by joan.
imatge de joan

bombollaimmobiliària és una web oberta a la participació de tothom. No pretén ser una web amb una sola línia argumental, ans els contrari, pretén ser una web a on es puguin generar debats sobre econòmia i, per les seves vinculacions, política i societat.

Per tant us encoratgem a participar-hi. Ho podeu fer de les següents maneres: 

 • Llegint-ne els continguts.
  Teniu al vostre abast unes quantes eines que considerem útils per estar al dia del que escrivim:

 • Participant-hi

  • Mitjançant comentaris a les notícies
  • Donant la vostra opinió o deixant les vostres preguntes al nostre fòrum
  • Escribint articles o ressenyes de notícies. Per aquesta opció cal donar-se d'alta com a usuari.
 • Difonent-ne el contingut

  • Ho podeu fer enviant els articles per correu-e (trobareu un enllaç que ho permet a cada escrit)
  • O penjant-lo a webs socials: facebook, myspace o serveis com latafanera.cat o meneame.es (trobareu un enllaç que ho permet a cada escrit)

Motivacions

bombollaimmobiliària va néixer a l'agost de 2005, quan poca gent parlava de la bombolla immobiliària (i menys als mitjans de desinformació). L'objectiu, llavors, era advertir de la situació per intentar aturar quian abans millor aquella bogeria.

Un cop fracasat aquest propòsit - avui la bombolla és evident i el que l'ha aturat ha sigut el propi esgotament d'aquesta als EEUU o, si ho mirem en més profunditat, el final d'un cicle econòmic basat en el crèdit i la creació de diner (FIAT) no recolçat per l'increment de capital real (economia especulativa) - i coincidint amb l'esclat de la crisi econòmica que considerem sistèmica (no coiuntural), l'objectiu de la web continua sent el de compensar la manca d'informació (quan no la manipulació) que en general caracteritza als mitjans de comunicació i als nostres governs.

Per què? Perquè creiem que la gent te dret a saber de quin mal ha de morir. O millor dit, quina malatia pateix, per poder prendre les decisions que siguin més beneficioses per a ells, i no per la coiuntura del pais o pels interessos del sistema financer, etc. Ho explicarem amb un exemple, la gent que va comprar un pis al 2008, fent cas de les recomanacions de la Ministra d'Habitatge, va contribuir a retardar els efectes de la crisi però ells, personalment, han pres una decisió (a priori dolenta) a la que hauran de fer front durant molts anys.

A on volem arribar?

Voldriem arribar a ser un espai de debat i informació alternativa als mitjans de comunicació habituals. Per aconseguir-ho és imprescindible cal que dotem a la web de continguts (i eines per facilitar la lectura i difusió) i també que aconseguim engrescar a gent per publicar-hi contingut, per fer preguntes, per escriure comentaris...

Comentaris

Opcions de visualització de comentaris

Selecciona la vostra manera preferida de visualitzar els comentaris i feu clic en "Desa la configuració" per activar els canvis.

Lloguer o compra? Anàlisi econòmic

imatge de jcballara

Sabeu si existeix alguna fulla d'Excel o model de càlcul que demostri la diferència econòmica entre llogar o comprar un pis?

Jo estic de lloguer, en contra d'aquesta mena d'especulació que vivim... Però fiscalment ningú em bonifica per llogar un habitatge!! Perquè??

Actualment tinc un pla habitatge (em queden 3 anys) i és l'única manera de deduirme fiscalment alguna cosa... Però potser arribat el termini tornaré les bonificacions a Hisenda i continuaré de lloguer...

Què n'opineu?

Comment by jcballara on abr 22nd, 2007 at 1:17 pm

Jo no en conec cap, però de

imatge de joan

Jo no en conec cap, però de totes formes per anar bé el full de càlcul hauria de poder incloure diferents valors per certes variables (pels diferents escenaris de futur), per exemple quan pujaran o baixaran els preus dels pisos, i els lloguers, i el tipus d'interès, etc.

Aquests paràmetres no es poden saber, però segurament si fas varis càlculs amb diferents escenaris, veuràs quines possibilitats hi ha (que ja és un que), i després una mica depèn de quins d'aquests escenaris de futur creus que son més factibles.

Jo, un cop tinc els diferents escenaris, soc partidari de valorar també el que hi ha en risc, perquè si el que hi ha en risc son els teus estalvis de 10 anys, cal ser-ne conscient. I quan em refereixo als estalvis de 10 anys (o els que siguin) no em refereixo al que costa comprar un pis, només em refereixo al que es pot perdre si es compra un pis en el pic de la bombolla i aquesta peta.

Salutacions

Joan
www.bombollaimmobiliaria.com

Comment by joan on abr 24th, 2007 at 2:38 pm

lloguer o compra

imatge de Anònim

avui dia la millor solució es el lloguer, els preus de compra baixaran molt.

Comment by Anònim on abr 19th, 2008 at 11:21 pm

Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link