ocupació

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Prou engany: l'atur baixa però no s'està creant ocupació

Posted on Juliol 15th, 2010 by binissaida and tagged , , .
imatge de binissaida

Tot i que la majoria de mitjans expliquin que el nombre d'aturats a Espanya va decréixer en 83.834 persones aquest mes de juny, cal dir que aquesta dada no està desestacionalitzada, i per tant no serveix per tenir una idea general del què significa. Quan es comparen dades mensuals, el factor estacional distorsiona la anàlisi, i el bon manual del periodista ho sap: "es necesario minimizar en lo posible los lapsos en los datos y siempre escribir de una manera que revele esos lapsos, en vez de pretender que no existen". Si prenem la dada desestacionalitzada la cosa canvia, a Espanya aquest mes de juny va decréixer el nombre d'aturats en 10.800 persones només.

Tanmateix, les dades de l'atur són poc representatives per valorar la destrucció de llocs de treball. Cal tenir en compte que un aturat és una persona que activament s'apunta a una llista, i això sempre és un filtre sobre els desocuptats reals (avui han dit a la tele que molts treballadors de la construcció que ja saben que no trobaran feina en el sector han deixat d'apuntar-se a les llistes). Per tant, per saber la gent que realment s'ha quedat al carrer, és millor fixar-se amb les dades d'ocupació.

Descens de l'ocupació en el sector de la construcció

Posted on Agost 19th, 2006 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Las cifras de ocupación presagiaban un descenso de la actividad en la construcción al haberse perdido un 9,7 por ciento de los puestos de trabajo en el sector del ladrillo.

En cifras absolutas, las personas ocupadas en el ramo de la construcción pasaron de las 373.000 en 2004 a las 337.000 en lo que va de 2005, lo que supone la pérdida de aproximadamente 36.000 puestos de trabajo.

Font:
16-08-2005 Terra
http://actualidad.terra.es/articulo/459739.htm

 
No feu cas d aquest link