credit

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Credit Crunch

Posted on Abril 3rd, 2013 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

En el mercat financer es deixa diner no a canvi de bens, serveis o recursos, com succeeix en mercat comercial, sinó a canvi d'una promesa de devolucio? futura de la quantitat rebuda. Una manera de regular el mercat financer (oferta i demanda) és amb el tipus d'interès. Quan hi ha molta oferta es posa baix i quan hi ha molta demanda alt. Però aquest joc ha permès caure en el parany de l'especulació i el risc, i provocar el fenomen de la bombolla. Ara el joc està aturat, els interessos estan baixos, i si no hi ha demanda solvent es dóna  el fenomen de la restricció del crèdit a empreses.

El credit crunch o restricció del crèdit fa imposible el refinanciamient dels deudors, i això fa que es desencadenin pèrdues de capital i fallides d'empreses.  

Caldria esperar un 100% del refinançament de les empreses en una economia forta ( és a dir un creixement del 0% del crèdit), o inclús un creixement del crèdit si el país està en plena expansió. El què es veu en canvi és una restricció brutal del crèdit a Espanya.

Minsky és l'economista que potser millor explica com s'arriba a això:

La fi de la bombolla immobiliària

Posted on Maig 27th, 2011 by binissaida and tagged , , , .
imatge de binissaida

Passo dos informes del Ricard Vergés, un dels experts més importants en mercat immobiliari.
També he parafrasejat les parts que he considerat més importants, perquè amb una ràpida ullada s'entengui l'arrel del més gran problema que té la nostra economia: la fi de la bombolla immobiliària

Certament, hi ha culpables, no és un problema de causes difuses i incommensurables com ens intenten vendre els del PSOE.

I d'altra banda, el què això evidencia és que Espanya fa temps que no li toca més remei que fer "trampa" per continuar gaudint de creixement econòmic. Qui pensa que la bombolla pot retornar no entén que el diner per remprendre-la només pot venir de fora, i que a fora ens el van prestar fins que van veure la vulnerabilitat de la nostra economia, basada en una mena d'estafa piramidal que a la mínima de canvi podia fer esfondrar tota la parròquia. I la mínima de canvi va arribar, i l'eixeta es va aturar. Ara només ens deixen diner a costa del pagament de molts interessos, i sota vigilància escrupulosa. L'aventura d'una nova bombolla és impossible.

http://www.ricardoverges.com/pdf/800.000.pdf
http://www.ricardoverges.com/pdf/Stocks.pdf

El credit crunch espanyol :-(

Posted on Novembre 8th, 2007 by joan and tagged , , , , , .
imatge de joan

Un altre post del bloc del Marc Vidal ;-) Al bloc d'en Marc Vidal: www.marcvidal.cat/marcvidal/2007/10/el-nostre-credi.html , en aquest cas sobre els passos que es van fent (i teòricament s'anirien fent), per arribar al credit crunch espanyol.

Això del crèdit crunch ve a ser que en una (mala) situació econòmica a on les empreses necessiten accedir a recursos financers (crèdit), els bancs el que fan és tot el contrari, donar cada cop menys diners i més cars. La conseqüència, un daltabaix econòmic, perquè les empreses, si no tenen recursos financers han de plegar, reajustar-se, vendre's, etc. Com sempre els catalanets d'a peu en pagaríem les conseqüències: atur.


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link