inflació

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

No hi pot haver una sortida inflacionària a la crisi

Posted on Abril 24th, 2012 by binissaida and tagged , , .
imatge de binissaida

Així és com ho explica JcB:

Para los que creen que una salida inflacionaria es la solución:

  • Sólo puede haber inflación con crecimientos de la masa monetaria.
  • En el sistema monetario actual la masa monetaria sólo puede crecer si hay crecimiento del crédito.
  • Para que el crédito crezca alguien se tiene que endeudar.
  • Si la nueva deuda no produce un crecimiento económico mayor que la tasa de aumento de la deuda entonces es imposible que haya desapalancamiento y que la deuda se pueda pagar mediante inflación.

Hiperinflació

Posted on Desembre 3rd, 2011 by joan and tagged , , .
imatge de joan

La hiperinflació es dona quan, de sobte, el valor de la moneda devalua molt, el que fa encarir-se en la mateixa proporció els preus de les coses...

No estem parlant de la inflació moderada, que és la devaluació de la moneda que genera una inflació per sota, posem per cas, del 3%. Aquesta inflació, de fet, la consideren normal, malgrat que el que significa és una mena d'impost encobert, pel qual els "impresors" de moneda (sigui en paper o en apunts electrònics) ens roben a tots els estalviadors.

El cas clàssic és el de l'Alemania d'entre guerres, que va arruinar a la classe mitjana alemanya, mentre que va fer que els endeutats, i sobretot l'estat alemany, vegessin desapareixer el seu deute, que es podia pagar amb la torna.

Ja fa molt de temps, amb la constant creació de diners, entre ells amb el mecanisme del deute / coeficient de caixa, es va incrementant molt la masa monetària disponible i, per tant, la inflació. Però des del 2008, amb les mesures per intentar evitar el Crack, la impresió de diners ha sigut massiva (recordeu l'acudir d'en Bernanke, el cap de la Reserva Federal, tirant bitllets des d'un helicòpter). Això fa presagiar el pitjor...

Hi ha qui diu: "deu n'hi do de la pujada del preu de l'or!", i jo el responc "No, el que veus és la pèrdua de valor del paper" ;-)

Al meu entendre aquest risc és dels més tangibles i si hagués d'apostar apostaria que ens el trobarem.

Quin creus que serà l'escenari a mig termini?

Posted on Març 13th, 2009 by joan and tagged , , , .
imatge de joan
Deflació
36% (8 vots)
Inflació moderada (lo que haviem tingut fins ara)
9% (2 vots)
Hiperinflació
5% (1 vot)
Estanflació (inflació + recessió)
23% (5 vots)
Res de tot això: s'acabarà el Món i els que quedin en peu no recordaran el significat d'aquestes paraulotes...
27% (6 vots)
Vots totals: 22

Sembla que el 2008 encara serà pitjor que el 2007 per la bombolla usamericana

Posted on Desembre 16th, 2007 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Segons la TV econòmica americana Bloomberg TV les perspectives pel 2008 son encara pitjors que el que ha estat succeint el 2007 (un any que ja sembla ser de pujada sense pal·liatius, res d'aterratge suau i tal).

Entre altres, es fan ressò de les previsions, en el mercat de segona ma, d'una davallada de les vendes del 14% i dels preus d'un 4,5% (el que sumat a la inflació oficial pot donar un 9% de baixada, i si tenim en compte la inflació real, doncs 3-5% més de baixada.

El credit crunch espanyol :-(

Posted on Novembre 8th, 2007 by joan and tagged , , , , , .
imatge de joan

Un altre post del bloc del Marc Vidal ;-) Al bloc d'en Marc Vidal: www.marcvidal.cat/marcvidal/2007/10/el-nostre-credi.html , en aquest cas sobre els passos que es van fent (i teòricament s'anirien fent), per arribar al credit crunch espanyol.

Això del crèdit crunch ve a ser que en una (mala) situació econòmica a on les empreses necessiten accedir a recursos financers (crèdit), els bancs el que fan és tot el contrari, donar cada cop menys diners i més cars. La conseqüència, un daltabaix econòmic, perquè les empreses, si no tenen recursos financers han de plegar, reajustar-se, vendre's, etc. Com sempre els catalanets d'a peu en pagaríem les conseqüències: atur.

Càlculs a partir de l'estimació de The Economist

Posted on Setembre 5th, 2006 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Arrel de la hipòtesi que The Economist ha plantejat per Espanya (que el preu dels pisos baixi un 30%) he fet el càlcul de quina pujada de preus compensaria aquesta baixada (es a dir, quan haurien d'haver pujat els preus perquè amb una baixada del 30% el comprador no hagués perdut ni guanyat).

Paràmetres d'una situació tipus:

- pis comprat fa 10 anys per 20 milions de pessetes

- inflacció anual mitjana: 4% (no he repassat l'estadística dels darrers 10 anys, però de memòria diria que ha rondat el 3-3,5% segons les dades del govern; i com que sempre he tingut la percepció, em semb

Per què la vivenda baixarà un 55%?

Posted on Agost 20th, 2006 by joan and tagged , , .
imatge de joan

He trobat en un blog, de Burbujator (http://burbujator.blogspot.com), els càlculs explicatius de perquè els pisos baixaran un 55%. L'anàlisi es basa en diversos paràmetres que convergeixen en aquesta conclusió.

 
No feu cas d aquest link