credit crunch

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Credit Crunch

Posted on Abril 3rd, 2013 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

En el mercat financer es deixa diner no a canvi de bens, serveis o recursos, com succeeix en mercat comercial, sinó a canvi d'una promesa de devolucio? futura de la quantitat rebuda. Una manera de regular el mercat financer (oferta i demanda) és amb el tipus d'interès. Quan hi ha molta oferta es posa baix i quan hi ha molta demanda alt. Però aquest joc ha permès caure en el parany de l'especulació i el risc, i provocar el fenomen de la bombolla. Ara el joc està aturat, els interessos estan baixos, i si no hi ha demanda solvent es dóna  el fenomen de la restricció del crèdit a empreses.

El credit crunch o restricció del crèdit fa imposible el refinanciamient dels deudors, i això fa que es desencadenin pèrdues de capital i fallides d'empreses.  

Caldria esperar un 100% del refinançament de les empreses en una economia forta ( és a dir un creixement del 0% del crèdit), o inclús un creixement del crèdit si el país està en plena expansió. El què es veu en canvi és una restricció brutal del crèdit a Espanya.

Minsky és l'economista que potser millor explica com s'arriba a això:

Estan segurs els meus estalvis en una entitat financera?

Posted on Setembre 18th, 2008 by joan and tagged , , , , , , .
imatge de joan

Per una bona part de la gent, que no te estalvis i si, probablement, algun deute, aquest no és un tema de preocupació. Però aquells que teniu estalvis, els que espereu que aquests estalvis us donin tranquilitat quan us jubileu, o si perdeu la feina, heu d'estar alertes...

Fa ja molt temps que en se'n parla, en els mitjans alternatius als mass media controlats per l'stablishment, de què els bancs i les caixes espanyoles podrien fer fallida... Normalment es parla d'entitats més exposades que d'altres, sobretot algunes caixes petites i/o molt exposades al sector del totxo.

I la realitat va donant cada cop més força a aquesta visió:

  • la morositat s'ha triplicat en menys d'un any
  • grans empreses que tenien molts préstecs amb aquestes entitats estan fent fallida (amb el que augmenta el volum de crèdits de difícil retorn): Martin Fadesa, Colonial, Astroc, Llanera, etc.
  • Els actius que recolzen els crèdits, que son els immobles, estan començant a devaluar-se (i el que queda!)
  • El finançament extern de la banca espanyola s'ha boi acabat (entre la crisi de liquiditat i que l'economia i la banca espanyoles estan, a l'estranger, considerades com un element d'alt risc, ningú no vol invertir-hi, excepte si és a preu de saldo)
  • L'enfonsament d'entitats inversores com Lehman Brothers, a a on hi ha bancs i caixes que tenien part del seu capital i que, probablement, s'haurà esvaït.
  • El precedent del que li està passant al sistema financer USAmericà, a on hi ha una crisi com la nostra però que va un any avançada (així que el que estem veient allà, amb més o menys similitut, ens ho podem trobar aquí)

Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link