bancs

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Credit Crunch

Posted on Abril 3rd, 2013 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

En el mercat financer es deixa diner no a canvi de bens, serveis o recursos, com succeeix en mercat comercial, sinó a canvi d'una promesa de devolucio? futura de la quantitat rebuda. Una manera de regular el mercat financer (oferta i demanda) és amb el tipus d'interès. Quan hi ha molta oferta es posa baix i quan hi ha molta demanda alt. Però aquest joc ha permès caure en el parany de l'especulació i el risc, i provocar el fenomen de la bombolla. Ara el joc està aturat, els interessos estan baixos, i si no hi ha demanda solvent es dóna  el fenomen de la restricció del crèdit a empreses.

El credit crunch o restricció del crèdit fa imposible el refinanciamient dels deudors, i això fa que es desencadenin pèrdues de capital i fallides d'empreses.  

Caldria esperar un 100% del refinançament de les empreses en una economia forta ( és a dir un creixement del 0% del crèdit), o inclús un creixement del crèdit si el país està en plena expansió. El què es veu en canvi és una restricció brutal del crèdit a Espanya.

Minsky és l'economista que potser millor explica com s'arriba a això:

Sense ajuts públics el nombre d'entitats financeres que no haguessin passat les proves d'estrés s'hagués triplicat

Posted on Juliol 18th, 2011 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Avui publica el Pais que sense ajuts públics (de 171.000 milions d'euros) el nombre d'entitats financeres que no haguessin passat les proves d'estrés que es van publicar fa uns dies s'hagués triplicat. Aprofito per comentar que:

  1. Mentre que una part de la societat pateix la crisi amb l'atur i el desnonament o la pèrdua del seu habitatge, els que no perdonen els deutes, els bancs, s'han apropiat d'una burrada de milions de diner públic (nostre). Jo hagués preferit ajudar a la gent d'a peu que als banquers...
  2. Que a les proves d'estrés no s'han presentat totes les entitats finaceres, sinó que moltes han quedat fora (qui pensa mal...)
  3. Que les proves fetes per la UE mereixen una confiança relativa: de fet, aquesta tongada és conseqüència del ridícul de les primeres proves, que van aprovar als bancs irlandesos que poc després van haver de ser rescatats pel seu govern (un altre cop, amb diners públics).
  4. I ja de passada, algú es pregunta com pot ser que unes entitats fins ara teòriocament públiques (les caixes d'estalvi), passaran a ser bancs privats sin comerlo ni beberlo? Teniem un teòric actiu públic i ara resulta que deixem de tenir-lo, sense més? Potser és que és un actiu "en fallida" però, llavors, ningú no ha de respondre d'aquesta fallida i d'aquest "desfalc" de diners públics?

Per què no baixa més el preu de l'habitatge?

Posted on Maig 31st, 2011 by binissaida and tagged , , , , .
imatge de binissaida
Segons Marai:
 

Lo que realmente haría que los precios se desplomen es obligar a los bancos a deshacerse de sus existencias de viviendas, no de manera falsa a través de empresas de su grupo, sino de manera real, poniendo todas sus viviendas a disposición del mejor postor.

Para mí el hecho de que el Banco de España les permita tener esos activos en sus balances durante años es un fallo garrafal del regulador que está impidiendo la necesaria corrección del mercado de la vivienda y retrasando indefinidamente la recuperación económica. De acuerdo que ahora les obliga a provisionar más, pero eso no es un problema para los más grandes, que son precisamente los que tienen más viviendas.

No es una cuestión de provisionar más o menos, sino de permitir o impedir que los bancos ejerzan un monopolio infumable sobre el sector de la vivienda.

Què és el nostre diner?

Posted on Setembre 27th, 2008 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

A qui se li acut preguntar què és el nostre diner, què significa, com s'ha creat, etc.? La veritat, boi a ningú :-) I menys encara a ningú se li acut pensar que els "papers" que entenem com a diner, i que ens pensem que més o menys tenen un "valor", el poden perdre, o que es creen del no res (o del deute, més concretament). Bueno, doncs si, el tema tiene miga... I resumint us puc dir que es un muntatge que quan va bé, doncs mira, símplement ens prenen més o menys el pèl però tampoc ens n'enterem massa, però si el sistema colapsa, cagada pastoret... I això és un dels riscos de tot el merder finacer que estem veient aquests dies als USA. El sistema, que té algun punts molt febles (bàsicament és una espiral que no pot parar), sembla que podria colapsar, i amb això el valor que tenien els papers que naltros enteníem que era diner...

Creus que algun banc o caixa espanyol pot fer fallida?

Posted on Setembre 18th, 2008 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan
Si
72% (41 vots)
No
12% (7 vots)
Ni idea...
9% (5 vots)
M'importa un rave!
7% (4 vots)
Vots totals: 57

Estan segurs els meus estalvis en una entitat financera?

Posted on Setembre 18th, 2008 by joan and tagged , , , , , , .
imatge de joan

Per una bona part de la gent, que no te estalvis i si, probablement, algun deute, aquest no és un tema de preocupació. Però aquells que teniu estalvis, els que espereu que aquests estalvis us donin tranquilitat quan us jubileu, o si perdeu la feina, heu d'estar alertes...

Fa ja molt temps que en se'n parla, en els mitjans alternatius als mass media controlats per l'stablishment, de què els bancs i les caixes espanyoles podrien fer fallida... Normalment es parla d'entitats més exposades que d'altres, sobretot algunes caixes petites i/o molt exposades al sector del totxo.

I la realitat va donant cada cop més força a aquesta visió:

  • la morositat s'ha triplicat en menys d'un any
  • grans empreses que tenien molts préstecs amb aquestes entitats estan fent fallida (amb el que augmenta el volum de crèdits de difícil retorn): Martin Fadesa, Colonial, Astroc, Llanera, etc.
  • Els actius que recolzen els crèdits, que son els immobles, estan començant a devaluar-se (i el que queda!)
  • El finançament extern de la banca espanyola s'ha boi acabat (entre la crisi de liquiditat i que l'economia i la banca espanyoles estan, a l'estranger, considerades com un element d'alt risc, ningú no vol invertir-hi, excepte si és a preu de saldo)
  • L'enfonsament d'entitats inversores com Lehman Brothers, a a on hi ha bancs i caixes que tenien part del seu capital i que, probablement, s'haurà esvaït.
  • El precedent del que li està passant al sistema financer USAmericà, a on hi ha una crisi com la nostra però que va un any avançada (així que el que estem veient allà, amb més o menys similitut, ens ho podem trobar aquí)

Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link