corralito

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Corralito

Posted on Maig 16th, 2012 by Silvia and tagged , , , , .
imatge de Silvia

Ahir el Hugh a Singulars recordava que a Argentina la fuita de capital va començar 9 mesos abans del corralito...

...tic-tac-tic-tac?

http://www.elblogsalmon.com/economia/la-fuga-de-capitales-de-la-zona-euro-aviva-la-idea-de-un-corralito

Corralito

Posted on Febrer 11th, 2010 by joan and tagged , , .
imatge de joan

Amb corralito es coneix popularment el que va passar a l'Argentina a l'any 2001. Es tracta bàsicament que l'estat, davant d'una situació econòmica greu que provoca la fugida de capital cap a l'extranger, prohibeix la sortida de capital.

A l'Argentina, a part de prohibir la sortida de fons a l'extranger i la disposició d'efectiu per sobre d'una quantitat (petita, en aquest cas de 250$ o pesos a la setmana), la mesura també va venir acompanyada del canvi de la tasa de conversió pes argentí / dòlar, de 1:1 a 1:1,4 al començament i, després, fins a 1:4 en el pitjor moment i 1:3 després.

Per tant els argentins, quan van poder disposar dels seus estalvis, es van trobar que tenien només una tercera part del capital inicial (en dòlars). Us imagineu com s'us quedaria la cara si, per decret-llei, us robessin dos terços dels vostres estalvis? Doncs així se'ls va quedar als argentins, que en aquestes van fer fora a dos governs, però els estalvis mai més els van poder recuperar.

I al nostre pais? Pot passar?

Si, clar, pot passar qualsevol cosa, ningú no te una bola de vidre per veure el futur. Si passés algo semblant possiblement seria perquè Espanya es veiés abocada a sortir de l'euro. No és un canvi trivial i, per tant, només passarà si les coses es posen molt magres. Però l'endeutament del pais (entre públic i privat), combinat amb el dèficit públic i la balança comercial tant negativa, no ho fan descartable.

Per tant, resumint, coses que podrien passar:

CCM intervinguda pel Banc d'Espanya!

Posted on Març 30th, 2009 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Avui s'ha sabut que el Banc d'Espanya intervindrà a Caja Castilla la Mancha, CCM. Ja es veia venir, igual que a aquest enfonsament el seguiran molt altres... Aquí està el "millor sistema financer del Món". Es la primera intervenció d'una entitat bancària des de lo del banesto, i la primera provocada per la crisi del Capitalisme (lo de la crisi immobiliària ja queda curt per definir el que passa).
Fins ara havien probat que Ibercaja primer i Unicaja després absorvissin CCM, però sembla que en aquestes entitats no hi ha afició a l'arakiri. La negativa assumir el marró per part d'Unicaja podria haver obligat el Bd'E, que fins ara es dedica més a tapar el que està passant (mira que ens tenen por, a la ciutadania, amb les mostres de docilitat que donem continuament ;-) ) que no pas a exercir de controladors del sistema bancari.

Corralito...

Posted on Octubre 7th, 2008 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

Hola,

En un post anterior (Estan segurs els meus estalvis en una entitat financera?) ja advertia dels riscos de perdre els estalvis dipositats al banc... Però últimament sembla que els esdeveniments es precipiten, i ara ja tenim aquest tema a tots els mitjans de DESinformació i també a l'agenda dels presidents dels països d'Europa (que intenten tranquil·litzar al personal perquè no vagi en massa als bancs i faci quebrar tot el tinglado). Tinc la sensació de veure com la crisi del Capitalisme va trencant, un a un, tots els murs de contenció... Aquestes coses es deien fa anys a www.rebelion.org i a www.burbuja.info , però fins i tots als lectors d'aquests mitjans alternatius ens sorprèn (i/o fascina) la rapidesa del procés... Potser ni nosaltres mateixos ens ho creiem..

Bueno, al que anava... Aquesta crisi realment sembla que pot enterrar al Capitalisme (o com a mínim destruir les regles amb les que jugava des de fa segles...). Hi havia hagut algun cop un col·lapse i esfondrament total del sistema financer (bancari)? Juraria que no. I això és el que semblen voler evitar des del Poder.

Perquè ho dic, això? Perquè les mesures que s'emprenen des dels governs per salvar un perill, precisament ho fan posant en perill un aspecte encara més vital del Sistema. Tenim el cas del pla de rescat aprovat pels parlamentaris USAmericans. I ara tenim la intenció de tots els governs europeus de garantir els dipòsits bancaris.

Amb aquesta mesura sembla que es conjuraria el perill sobre el que vaig alertar en el post que cito al començament (i això és el que pretendran fer-nos creure des dels mitjans de manipulació mediàtica els propers dies). Però en realitat el que es fa es traspassar els problemes de solvència del sistema bancari a l'últim garant que queda, l'Estat. Si aquest sistema peta, adéu siau...

Creus que algun banc o caixa espanyol pot fer fallida?

Posted on Setembre 18th, 2008 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan
Si
72% (41 vots)
No
12% (7 vots)
Ni idea...
9% (5 vots)
M'importa un rave!
7% (4 vots)
Vots totals: 57

Estan segurs els meus estalvis en una entitat financera?

Posted on Setembre 18th, 2008 by joan and tagged , , , , , , .
imatge de joan

Per una bona part de la gent, que no te estalvis i si, probablement, algun deute, aquest no és un tema de preocupació. Però aquells que teniu estalvis, els que espereu que aquests estalvis us donin tranquilitat quan us jubileu, o si perdeu la feina, heu d'estar alertes...

Fa ja molt temps que en se'n parla, en els mitjans alternatius als mass media controlats per l'stablishment, de què els bancs i les caixes espanyoles podrien fer fallida... Normalment es parla d'entitats més exposades que d'altres, sobretot algunes caixes petites i/o molt exposades al sector del totxo.

I la realitat va donant cada cop més força a aquesta visió:

  • la morositat s'ha triplicat en menys d'un any
  • grans empreses que tenien molts préstecs amb aquestes entitats estan fent fallida (amb el que augmenta el volum de crèdits de difícil retorn): Martin Fadesa, Colonial, Astroc, Llanera, etc.
  • Els actius que recolzen els crèdits, que son els immobles, estan començant a devaluar-se (i el que queda!)
  • El finançament extern de la banca espanyola s'ha boi acabat (entre la crisi de liquiditat i que l'economia i la banca espanyoles estan, a l'estranger, considerades com un element d'alt risc, ningú no vol invertir-hi, excepte si és a preu de saldo)
  • L'enfonsament d'entitats inversores com Lehman Brothers, a a on hi ha bancs i caixes que tenien part del seu capital i que, probablement, s'haurà esvaït.
  • El precedent del que li està passant al sistema financer USAmericà, a on hi ha una crisi com la nostra però que va un any avançada (així que el que estem veient allà, amb més o menys similitut, ens ho podem trobar aquí)

Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link