sistema financer

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Rescat públic d'entitats financeres

Posted on Juliol 28th, 2010 by joan and tagged , .
imatge de joan

El rescat públic d'entitats financeres s'ha donat a tot el món (Citybank i Morgan als EEUU, etc.). A Espanya és fa de dugues formes:

1) El rescat explícit.

Considero rescat explícit a la intervenció per part del banc d'Espanya d'una entitat financera. De moment en aquesta crisi hi ha hagut dos casos:

 • CCM (Caja Castilla la Mancha), al 2009
 • Caja Sur, al 2010

2) El rescat implícit

És un rescat dissimulat, però a diferència dels ajuts públics a la banca (que tractarem en un altre apartat), en aquest cas, a més, la propietat de les entitats financeres es veu alterada (en el cas de les fusions de les caixes perquè estan obligades a compartir-la entre elles, i perquè els préstecs públics a mig termini s'acabaran convertint en quotes participàtives que permetran el capital privat o públic, a poseir una part de l'accionariat de les caixes).

Les caixes espanyoles que la situació econòmioca, i el Banc d'Espanya en última instància, ha obligat a fusionar-se o deixar-se absorvir son:

 • Caixa Girona (absorvida per "la Caixa")
 • Caixa Catalunya, Caixa Tarragona...
 • Caixa Sabadell, Caixa Terrassa, Caixa Manresa ... (ara conegudes com UNIMM)
 • Caixa Laietana
 • Caja Madrid, Bancaja...
 • CAM
 • ...

Un sintesi de com els banquers, mitjançant el govern, ens prenen el pel...

Posted on Juny 30th, 2009 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

L'autor de l'article que us transcric a continuació, en Roberto Centeno, és una catedràtic d'Economia, d'ideologia conservadora, però que es destaca per la seva vehemència i per no amagar la situació al personal sinó a la inversa. Juntament amb burbuja.info, Santiago Niño Becerra, etc. son dels que van explicant-nos les coses com son.
 
En aquest article repassa com el govern espanyol ha actuat estafant els recursos (actuals i futurs) dels ciutadans per a beneficiar a la Banca:
 

Es veu l'abisme...

Posted on Març 25th, 2009 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

L'usuari binissaida m'ha fet arribar un missatge que us reprodueixo:
 
Aquí teniu un relació de bancs i caixes segons el seu rati de morositat i el de solvència (el Core tier 1 mesura la relació de capital que té el banc entre els seus actius i el risc, és a dir, entre el capital que té i el que pretén tenir). Cal dir que valors de morositat superiors al 3% i de solvència inferiors al 6% comencen a ser perillosos. És interessant la correlació tan nefasta que hi ha entre la morositat i la solvència: quan més morositat té una entitat, més insolvent es torna, i això porta a la fallida.
 

El tinglados dels bancs, els crèdits i la creació del diner en forma de conte

Posted on Octubre 31st, 2008 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

He trobat per Internet un text a on s'explica com s'ha arribat a l'actualitat, en el que al sistema financer correspon. És una mena de conte a on podeu llegir com es va començar a crear el diner, el patró or, el crèdit, els interessos, el nou diner a partir del crèdit... Son temes complicats, costen d'entendre, i s'agraeixen textos d'aquesta mena:

Quiero toda la Tierra más el 5%

Flash informatiu: 9 d'octubre de 2008

Posted on Octubre 10th, 2008 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

Avui vull destacar dugues coses:

 • Islàndia ha fet fallida (o casi). Han hagut de nacionalitzar els tres principals bancs, la seva moneda s'està devaluant per moments, s'espera una inflació salvatge en els propers mesos...

  I com que el govern no deu tenir el capital necessari per fer fornt això, està buscant finançament exterior, que no arriba de l'Europa occidental ni dels paisos escandinaus o els EEUU, no... estan negociant amb Rússia!

  Els mitjans de comunicació estan passant de puntetes sobre aquesta notícia, en el seu afany per servir els interessos del Capital en comptes de servir a la Societat, i destacar com es mereix aquesta notícia.

 • La borsa continua enfonsant-se. El Down Jones ha perdut un 7% (i ja fa dies que baixa). No han servit de res plans de rescat ni punyetes en vinagre... I el "nostre" ibex 35 ha baixat dels 10.000 punts... I suposo que li queda molt per baixar! The game is over.

Corralito...

Posted on Octubre 7th, 2008 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

Hola,

En un post anterior (Estan segurs els meus estalvis en una entitat financera?) ja advertia dels riscos de perdre els estalvis dipositats al banc... Però últimament sembla que els esdeveniments es precipiten, i ara ja tenim aquest tema a tots els mitjans de DESinformació i també a l'agenda dels presidents dels països d'Europa (que intenten tranquil·litzar al personal perquè no vagi en massa als bancs i faci quebrar tot el tinglado). Tinc la sensació de veure com la crisi del Capitalisme va trencant, un a un, tots els murs de contenció... Aquestes coses es deien fa anys a www.rebelion.org i a www.burbuja.info , però fins i tots als lectors d'aquests mitjans alternatius ens sorprèn (i/o fascina) la rapidesa del procés... Potser ni nosaltres mateixos ens ho creiem..

Bueno, al que anava... Aquesta crisi realment sembla que pot enterrar al Capitalisme (o com a mínim destruir les regles amb les que jugava des de fa segles...). Hi havia hagut algun cop un col·lapse i esfondrament total del sistema financer (bancari)? Juraria que no. I això és el que semblen voler evitar des del Poder.

Perquè ho dic, això? Perquè les mesures que s'emprenen des dels governs per salvar un perill, precisament ho fan posant en perill un aspecte encara més vital del Sistema. Tenim el cas del pla de rescat aprovat pels parlamentaris USAmericans. I ara tenim la intenció de tots els governs europeus de garantir els dipòsits bancaris.

Amb aquesta mesura sembla que es conjuraria el perill sobre el que vaig alertar en el post que cito al començament (i això és el que pretendran fer-nos creure des dels mitjans de manipulació mediàtica els propers dies). Però en realitat el que es fa es traspassar els problemes de solvència del sistema bancari a l'últim garant que queda, l'Estat. Si aquest sistema peta, adéu siau...


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link