bombolla immobiliària

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

La casa dels horrors

Posted on Novembre 28th, 2011 by binissaida and tagged , , , .
imatge de binissaida

En un recent article a The economist se'ns explica que la bombolla immobiliària tan sols ha punxat a uns pocs països de la OCDE.
De fet, per a 9 països de la OCDE es calcula que el preu de l'habitatge encara està sobrevalorat en més d'un 25%. Espanya és un d'ells.
Països com Bèlgica i França tenen una bombolla que encara no ha punxat i és molt grossa (preus sobrevalorats en un 50%)
Quan va començar la crisi, els preus van caure en 5 dels 16 països de la OCDE que patien bombolles. Ara ja en són 8 els països que pateixen caigudes de preus.
L'article explica que preus sobrevalorats, crisi creditícia, atur elevat, inflació/interessos alts de les hipoteques són una bomba de rellotgeria que pot conduir a una recessió encara més forta.
Tot això vol dir que encara no hem tocat fons, ni a Espanya, ni a la UE, ni a molts països de la OCDE (i jo diria fins i tot que el mateix pot estar preparant-se a moltes economies emergents). La casa dels horrors continuarà...
 
 
http://www.economist.com/node/21540231

Bombolla immobiliària

Posted on Setembre 19th, 2011 by joan and tagged , , .
imatge de joan

Si llegiu aquest post de Marai, un dels meus favorits de Burbuja, veureu que la caiguda de preus en el sector s'està aguditzant:

2011 puede ser el año que vea el mayor desplome de precios de vivienda desde que se iniciara la crisis. El crédito para la adquisición de viviendas se ha secado (bueno, se ha reducido en cerca de un 50% respecto al año pasado). Los tipos de ínterés que se aplican al crédito nuevo, que tocaban mínimos a finales de 2010, están subiendo con fuerza. Aquí en b.info se dice que el "bull trap" ha pasado (buscar el famoso hilo de las fases del estallido de una burbuja inmobiliaria) y por tanto el desplome de precios empieza de verdad.

Añadir a ésto los riesgos sistémicos de la crisis de deuda: la crisis de las deudas soberanas en la zona euro, el reconocimiento de que buena parte de las deudas son impagables, la charada americana del tope de la deuda. Añadir la incipiente ralentización de la economía China y quizás otras economías emergentes. Añadir el estancamiento económico en la OCDE, el relativamente elevado precio del petróleo...

Propongo una Gran Porra del precio de la vivienda en 2011 que incluya todos los índices:

1) PORRA PRECIÓMETRO
 

La fi de la bombolla immobiliària

Posted on Maig 27th, 2011 by binissaida and tagged , , , .
imatge de binissaida

Passo dos informes del Ricard Vergés, un dels experts més importants en mercat immobiliari.
També he parafrasejat les parts que he considerat més importants, perquè amb una ràpida ullada s'entengui l'arrel del més gran problema que té la nostra economia: la fi de la bombolla immobiliària

Certament, hi ha culpables, no és un problema de causes difuses i incommensurables com ens intenten vendre els del PSOE.

I d'altra banda, el què això evidencia és que Espanya fa temps que no li toca més remei que fer "trampa" per continuar gaudint de creixement econòmic. Qui pensa que la bombolla pot retornar no entén que el diner per remprendre-la només pot venir de fora, i que a fora ens el van prestar fins que van veure la vulnerabilitat de la nostra economia, basada en una mena d'estafa piramidal que a la mínima de canvi podia fer esfondrar tota la parròquia. I la mínima de canvi va arribar, i l'eixeta es va aturar. Ara només ens deixen diner a costa del pagament de molts interessos, i sota vigilància escrupulosa. L'aventura d'una nova bombolla és impossible.

http://www.ricardoverges.com/pdf/800.000.pdf
http://www.ricardoverges.com/pdf/Stocks.pdf

L'ajust immobiliari pel 2011

Posted on Octubre 11th, 2010 by binissaida and tagged , , , , , , .
imatge de binissaida

Article (font: Libertad digital) que explica com la bombolla immobiliària encara continuarà fent mal:


[...] Para algunos analistas, como Edward Hugh, miembro de RGE Monitor (la firma de Nouriel Roubini), la recaída del mercado inmobiliario norteamericano o del automóvil se podría reproducir en España en 2011. Y ello, en parte, por diversos motivos relacionados con la intervención pública.
 
En primer lugar, la sobrevaloración en el precio de los activos inmobiliarios no se ha corregido sustancialmente respecto a los precios máximos de burbuja. Así, la vivienda en España seguía sobrevalorada cerca de un 20% en 2009 respecto a sus valores fundamentales. Y eso que España cuenta con un stock que oscila entre el millón y el millón y medio de viviendas nuevas sin vender.
 
El motivo de que el sano y necesario ajuste aún no se haya producido se debe a la intervención pública, emprendida con el objetivo de frenar el desplome del sector inmobiliario, tal y como señala Luis Garicano, economista de FEDEA, o Fernando Encinar, jefe de estudios del portal idealista.com.
 
En segundo lugar, el sector bancario ha tratado de sostener el precio de los activos inmobiliarios de forma artificial para no registrar pérdidas, ya que su solvencia depende de que su precio no caiga, debido al elevado stock de viviendas que mantiene en cartera, y que amenaza con ascender a medio millón, como mínimo. Sin embargo, tarde o temprano, la banca deberá rebajar el valor inflado de sus activos para deshacerse de dicho stock.
 
La compra de un piso se encarecerá 21.000 euros de media

Magnitud de la punxada de la bombolla i efectes de les mesures d'ajust

Posted on Octubre 11th, 2010 by binissaida and tagged , .
imatge de binissaida

I en un altre ordre de coses sembla que l'efecte de les polítiques de devaluació interna (pujada d'impostos, disminució de salaris) s'està començant a notar:

Comparador de bombolles immobiliàries

Posted on Agost 13th, 2010 by binissaida and tagged , , , , .
imatge de binissaida
Aquí teniu un comparador de bombolles immobiliàries que ha fet el diari The economist.
 
Veureu que els preus, en el cas de Spain, ja han començat a baixar, però encara no estem al final del recorregut...

Xina i Hong Kong s'enfilen a l'abisme.
 
Això farà un pet com una gla!

Encara no tenim la bombolla desinflada. Queda molt encara per recórrer...

Posted on Juliol 15th, 2010 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

Els preus de l'habitatge encara estan un 53,4% sobrevalorats, el segon país del món que els té més sobrevalorats. Un estudi de The economist ho revela.

Cal dir que la famosa bombolla xinesa que està a punt d'explotar a Hong-Kong, és més petita que la nostra (tenen un 49% de sobrevaloració), després de 2 anys de desinflada.

Hi ha crisi per estona.

Una mica d'aquí, una mica d'allà...

Posted on Maig 18th, 2010 by binissaida and tagged .
imatge de binissaida

Us adjunto alguns retalls d'info que m'ha fet arribar en Binissaida:

Les polítiques de contensió del dèficit públic

 
En aquesta gràfica (on apareix el balanç d'ingressos i despeses acumulat de l'Estat) explico quines han estat les polítiques de contensió del dèficit públic en aquests darrers 25 anys:
  • etapa 1: Privatitzacions que aporten diners i eliminen el deute
  • etapa 2: Bombolla immobiliària que evita un altre cop l'endeutament
  • etapa 3: Només queda agafar dels treballadors i pensionistes i devaluar encara més "l'estat de benestar".
Què caldrà fer quan s'hagi esgotat l'etapa 3?
 
Crack immobiliari
 
Aquí teniu 3 gràfiques que resumeixen el moment d'excepció en què ens trobem. Les dades són de consum aparent de ciment, un indicador clàssic de l'activitat constructiva.
 

 


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link