deute públic

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Què ha passat amb el deute grec del 2009 al 2014?

Posted on Març 1st, 2015 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Què ha passat amb el deute grec en els darrers 5 anys? Doncs el mateix que amb tot el deute de la banca a Europa... l'hem "nacionalitzat"... Ara els crèdits morosos ja no son de la banca, son dels estats, de tots nosaltres... Ja podem anar a dormir tranquils tenint la seguretat de què els nostres governants no deixaran caure els bancs... Total, retallant-nos a naltros, la casa és forta!

Exposició de la banca i els estats al deute grec

Espanya inicia la seva recuperació?

Posted on Març 27th, 2014 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Els mitjans es fan ressó de les declaracions intencionades dels polítics, de fa setmanes, de què ja es veu la llum al final del túnel, que s'ha aturat la caiguda de l'economia...

Evidenment aquestes declaracions dels polítics no son analitzades pels periodistes, no fos cas que algú es pogués fer una idea més real de la realitat econòmica, o que el perodista perdés la seva feina, pobret...

Bé, en resum, el que està passant a Espanya és que els darrers anys el deute de les administracions públiques s'ha més que doblat, passant del 48% al 2007 a 121% el 2013. I amb aquesta quantitat descomunal de diners que hem demanat prestats, 800.000 milions d'euros, la cosa ha anat com a anat... Us imagineu si no poguessim continuar demanant de prestat? Doncs això és el que passarà aviat, perquè els estats tenen un límit d'endeutament i Espanya està arribant al seu, sent un dels països del nostre entrorn geopolitic amb una xifra més gran.

Evolució deute públic espanyol

El negoci del deute (video TV3)

Posted on Desembre 3rd, 2011 by joan and tagged , , , , , .
imatge de joan

Fa uns dies penjàvem una xerrada de l'economista Bern Senf (molt recomanable per entendre el mecanisme de tot plegat), i ara us penjo aquest video del 30 minuts, que és més "accessible per tots els públics", però que diu algunes coses bastant "clares" (m'agrada, especialment, l'analista de fesomia indú).

Que el "disfruteu"!

Pd.: sembla que el codi per penjar-lo no acaba de funcionar, així que deixo l'enllaç:

http://www.tv3.cat/videos/3836950/El-negoci-del-deute

La grandeza de España (sic de Rajoy

Posted on Novembre 23rd, 2011 by binissaida and tagged , , , .
imatge de binissaida

Seguim a dalt de tot de la Champions: els interessos del deute del Tresor Públic Espanyol a 3 i 6 mesos es disparen, per sobre tots els registres d'altres països, inclosos Grècia i Portugal!
El camí que està prenent Espanya és de no retorn. Amb uns interessos tant alts, l'espiral del deute és insalvable. Cal intervenció del BCE o del FMI immediata (aquest darrer ho ha anunciat aquesta tarda).

http://www.latiza.es/Mercados.aspx?con=201255

El Tesoro paga más que Grecia por la deuda a corto plazo
Se ve obligado a elevar el interés de las letras a tres y seis meses por encima del 5 por 100, récord desde que existe el euro
Como ocurrió la semana pasada, la subasta del Tesoro se ha saldado con el cumplimiento de los objetivos recaudatorios, pero con nuevos récord en el interés desde que existe la eurozona. El rendimiento de las letras a tres y seis meses ha superado el 5 por 100, alcanzando niveles similares a los que pagan países como Grecia o Portugal en sus emisiones de sondeo.

En total, se han colocado 2.988 millones de euros, muy cerca del máximo previsto, que era de 3.000 millones, más bajo que en las últimas colocaciones a estos plazos.

En concreto, el tipo de interés marginal a tres meses se ha duplicado, pasando del 2,35 al 5,22 por 100. El rendimiento medio también ha superado el 5 por 100 (5,11 por 100), superior, por ejemplo, al pagado por Portugal en su subasta de la semana pasada (4,89 por 100). A este plazo, se han adjudicado 2.022 millones, con una demanda de casi el triple, ya que el ratio de cobertura ha sido de 2,9 veces.

Això s'enfonsa

Posted on Novembre 11th, 2011 by binissaida and tagged , , , .
imatge de binissaida

El deute públic d'ItàlDeute públic de deiferents païsosia és insalvable per la UE: és dels més grans del món.

La reforma constitucional

Posted on Setembre 9th, 2011 by binissaida and tagged , , , , .
imatge de binissaida

Tot i que el final no s'ha establert un límit concret en el text de la reforma, sí que el text preveu que per una llei orgànica es pugui fer, i sembla ser que aquesta llei ja s'està preparant, i que el límit serà de 0,4% a partir del 2020.
 
Jo el què penso és que encara que hagin posat el 2020 (pensant que ja haurem sortit de la crisi), és extremadament improbable que aquest límit es pugui acomplir. Però és que és encara més improbable que aquest límit el puguin acomplir TOTS els països de la UE, tal com pretenen Merkel i Sarkosi.
 
Si mirem l'evolució del dèficit de l'estat espanyol en els darrers 15 anys veurem que només s'hagués pogut acomplir aquest propòsit en els millors anys de la bombolla.
O sigui, que pel 2020, o Espanya recupera l'empenta de la bombolla, o res.


 
I si mirem en el conjunt de la UE passa exactament el mateix.

La visualització del deute USAmericà...

Posted on Juliol 29th, 2011 by joan and tagged , , .
imatge de joan

Una imatge val més que mil paraules... Aquí teniu uns gràfics per visualitzar el deute dels EEUU i també el pressupost necessari del govern federal.

http://www.wtfnoway.com

Si no fos per la hegemonia militar, i el suport que això suposa pel dollar i/o la imposició de regles de joc en l'economia mundial, ja faria dies que haguessin petat... Ara bé, si fas la bola tant grossa...

 

L'agreujament de la crisi (II)

Posted on Juliol 18th, 2011 by binissaida and tagged , , .
imatge de binissaida

Doncs avui hem tornat a màxims històrics d'insolvència. S'acosta el desenllaç...

Compareu la situació d'avui amb la de fa tan sols 25 dies, dia que vam superar el límit psicològic dels 300pb del risc-país, és a dir, del diferencial del bo espanyol amb l'alemany.

Cada cop està agafant més força l'opció de deixar que s'enfonsin Grècia, Portugal i Irlanda, per marcar diferències amb Espanya i Itàlia, i perquè és gairebé impossible salvar el bo d'aquests 3 països.

I això no ho diu qualsevol, qui pensa això és el director executiu de la major gestora de bons del món.
 

Europa crema en flames

Posted on Juliol 12th, 2011 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida
La crònica d'avui de Cárpatos, ja sabeu, el meu analista favorit de la borsa, és aterradora:

Europa arde en llamas. El experimento fallido del euro hace aguas por todos lados, ante unos políticos europeos incapaces de ponerse de acuerdo ni sobre el café que se toman por las mañanas. Una Alemania, que ya sabemos todos que son santos, puros y los que han hecho las cosas bien, pero ahora lo están haciendo igual de mal que todos los otros políticos europeos.

Europa arde en llamas, los hedge aprovechan el que nadie sabe defenderse, van a por Italia, lo malo es que Italia es la tercera economía de la eurozona y tiene una deuda enorme, si cae Italia, ya no es que caiga España, es que se cae el euro, la zona euro y todo el experimento. Increíble con qué tranquilidad desde el centro del bosque ven cómo arde la periferia, como si las llamas nunca fueran a llegar allí... por lo que no ven necesario llamar a los bomberos. Mientras Europa se viene abajo, el BCE sube tipos, en el colmo del surrealismo. Hemos perdido la brújula. Toda la especulación mundial acude como moscas a la miel, a las posibilidades que se les abre especulando contra Europa.

El incendio es muy importante, con España ya claramente por encima de los 300 puntos de spread, y la rentabilidad del bono a 10 años al 6 %, punto a partir del cual nunca volvieron a la normalidad, ni Grecia, ni Irlanda, ni Portugal, y lo malo es que nadie llama a los bomberos. Por lo tanto la única forma de que se apague el incendio es que llueva, o sea, la fortuna, un golpe de suerte, o aquello de demasiado grande para caer.


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link