Grècia

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Què ha passat amb el deute grec del 2009 al 2014?

Posted on Març 1st, 2015 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Què ha passat amb el deute grec en els darrers 5 anys? Doncs el mateix que amb tot el deute de la banca a Europa... l'hem "nacionalitzat"... Ara els crèdits morosos ja no son de la banca, son dels estats, de tots nosaltres... Ja podem anar a dormir tranquils tenint la seguretat de què els nostres governants no deixaran caure els bancs... Total, retallant-nos a naltros, la casa és forta!

Exposició de la banca i els estats al deute grec

Quan vegis les barbes del teu veí grec tallar, posa les teves a remullar...

Posted on Desembre 21st, 2011 by joan and tagged , , .
imatge de joan

Doncs segurament no massa lluny de com estan els grecs avui:

http://www.rebelion.org/noticias/europa/2011/12/grecia-y-el-caos-141686

A dia d'avui, sorprenentment, molta gent accepta com a inevitables les retallades socials, mentre per l'altra banda muntanyes de diners PÚBLICS, estalviats en la sanitat, serveis socials, protecció laboral, etc. serveixen per salvar a la banca, entre d'altres. Els grecs, com mostra en aquest article, estan caient pendent abaix i sense fre... Mentre la banca grega, l'aristocràcia capitalista, etc. han salvaguardat els seus interessos. Doncs naltros, seguint els seus passos ;-)

Grècia, Espanya i Portugal, 3 economies cap a la insolvència?

Posted on Gener 30th, 2010 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

Aquesta és l'evolució del spread de Grècia: Spread de Grècia

Quan es supera el 300 s'entra en risc imminent de fallida.

Nota: El spread dels Credit Default Swaps (CDS) grecs respecte a l'alemany és una forma de mesurar el risc d'impagament i reflecteix en pb (punts bàsics o 0,01% d' interès). Els CDS són assegurances d'impagament que garantitzen el cobrament del capital assegurat en cas de fallida de l'emissor del deute.

És interessant observar com en només un parell de mesos el país ha passat d'estar en una situació semblant a la que està Espanya actualment a fer fallida i necessitar un rescat.

I mIra avui quina és l'evolució des spread del banc més important de Grècia, el Banc Nacional de Grècia:

Spread del Banc Nacional de Grècia

Una altra cosa curiosa és veure com 300 marca una parada psicològica que la realitat objectiva no deixa que es mantingui.

 
No feu cas d aquest link