EEUU

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

La visualització del deute USAmericà...

Posted on Juliol 29th, 2011 by joan and tagged , , .
imatge de joan

Una imatge val més que mil paraules... Aquí teniu uns gràfics per visualitzar el deute dels EEUU i també el pressupost necessari del govern federal.

http://www.wtfnoway.com

Si no fos per la hegemonia militar, i el suport que això suposa pel dollar i/o la imposició de regles de joc en l'economia mundial, ja faria dies que haguessin petat... Ara bé, si fas la bola tant grossa...

 

Exercicis de fallida als EEUU

Posted on Novembre 8th, 2010 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

Llegeixo a Rebelion.org:

Giulietto Chiesa

Traducido para Rebelión por Gorka Larrabeiti

La noticia del día, que ustedes no encontraron en las primeras páginas de los periódicos, era la siguiente: en los Estados Unidos de América han comenzado ejercicios para la quiebra. No es que lo dijeran explícitamente, pero lo entendemos igual.

¿Cómo? La Reserva Federal, es decir, el Banco Central de EE.UU., anuncia la 'compra' de 600.000 millones de dólares. Lo llaman "compra" ("purchase") en términos técnicos, pero se lee "imprime". Se sacarán otros 350.000 o 500.000 millones USD de la deuda que la Fed ya ha adquirido de los derivados hipotecarios tóxicos fácilmente para "invertirlos". Léase para que circulen en el mercado.

Als EEUU ja porten 110 bancs que han fet fallida en el que portem d'any...

Posted on Agost 21st, 2010 by joan and tagged , , .
imatge de joan

Per si algú es pensa que als EEUU les aigües estan tornant  la seva mare, un dada, de moltes que se'n podrien agafar: en el que portem d'any (2010), ja han fet fallida 100 bancs.

Podeu consultar el llistat actualitzat clicant aquí.

El preu de l'habitatge als EEUU ha baixat un 11% al gener

Posted on Març 26th, 2008 by joan and tagged , , .
imatge de joan

Aquest gener el preu de l'habitatge als EEUU, segons els índexos Standard & Poor's/Case-Shiller, va baixar un 11% respecte al gener de l'any anterior. Això representa la major caigua a la història de l'índex. I, si tenim en compte que la inflació oficial dels EEUU està per sobre del 4% (la real ves a saber, però segur que encara més alta), vol dir que el propietari d'un pis ha perdut aproximadament el 15% del seu capital respecte a un altre usamericà que, per exemple, hagués tingut el mateix capital a una llibreta d'estalvi a un interès semblant al 4% Podeu llegir la notícia sencera a la web de Terra Pd.: algú vol apostar quants mesos triguem a tenir un titular semblant per Espanya?

Sembla que el 2008 encara serà pitjor que el 2007 per la bombolla usamericana

Posted on Desembre 16th, 2007 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Segons la TV econòmica americana Bloomberg TV les perspectives pel 2008 son encara pitjors que el que ha estat succeint el 2007 (un any que ja sembla ser de pujada sense pal·liatius, res d'aterratge suau i tal).

Entre altres, es fan ressò de les previsions, en el mercat de segona ma, d'una davallada de les vendes del 14% i dels preus d'un 4,5% (el que sumat a la inflació oficial pot donar un 9% de baixada, i si tenim en compte la inflació real, doncs 3-5% més de baixada.

Com va la bombolla als EEUU?

Posted on Maig 25th, 2007 by joan and tagged .
imatge de joan

A finanzas.com han publicat un article sobre la situació actual als EEUU. Com que sembla que aquí pot passar algo semblant, però amb un cert retard, senpre és interessant anar veien el que podria passar aquí en un parell d'anys...

Per començar, hi ha un gràfic que superposa les dades dels habitatges venuts (en blau) i l'oferta d'habitatges per vendre (en vermell):

em sembla que és prou eloqüent, oi? A Espanya, pel que estic veient, la cosa va pel camí... Els pisos cada vegada costen més de vendre i el nivell de construcció s'ha reduït una mica però encara és desorbitat (sembla que els cicles de construcció de vivendes son llargs, les que s'estan acabant ara van començar els tràmits urbanístic fa anys, i això bé a ser com no poder parar de cop d'inflar un globus quan estàs veient que està a punt de punxar).

Mes dades de les baixades als EEUU i Espanya

Posted on Març 28th, 2007 by joan and tagged , , .
imatge de joan

Llegeixo al Confidencial:

- els preus de l'habitatge de segona ma van caure un 1,3% al febrer als EEUU
- els preus de l'habitatge nou van caure un 2% al gener als EEUU
- els preus a algunes zones d'Espanya també han baixat (un 4,7%) als darrers 12 mesos a la Costa del Sol (tot i que en general, encara estan aguantant).

L'article també compara el comportament dels USAmericans i els espanyols respecte a les vendes en èpoques recessives pel mercat immobiliari. Sembla que els USAmericans son molt més dinàmics i tenen menys problemes (o potser més necessitat??) en vendre a un preu més baix, i en canvi els espanyols aguanten el que poden sense baixar... La clau està es saber fins a quan es pot aguantar (i que farà la gent si te la percepció de que cada dia que passa perd diners, que és la inversa que es tenia quan la bombolla es va inflar).

Fallida de la segona entitat de crèdit risc als USA

Posted on Març 14th, 2007 by joan and tagged .
imatge de joan

Avui he sentit la notícia de que una altra (és la segona, com a mínim, en pocs dies) entitat de crèdit risc, o refinançadora, o com es digui, que ha fet fallida als EEUU com a conseqüència de la bombolla que allà si que ha petat... Suposo que aquestes empreses fan figa perquè la gent deixa de pagar les hipoteques. Però, d'on treuen els diners aquestes empreses? Doncs si no vaig equivocat, de la banca convencional. Així que els últims a rebre el cop son els bancs... Doncs espero que no petin moltes financeres de risc, perquè això, sumat a la morositat que ja de per si deu augmentar en èpoques de bombolla punxada, encara haurà de fer córrer els petits estalviadors...

La venda d'habitatges nous cau un 17% als EEUU

Posted on Març 2nd, 2007 by joan and tagged , .
imatge de joan

Llegeixo a la web d'Invertia.com:

http://www.invertia.com/noticias/noticia.asp?subclasid=&clasid=&idNotici...

que la venda d'habitatge nou als EEUU ha caigut un 17% el gener del 2007, la major caiguda en 13 anys.

Pd.: fa ja un temps que es parla abastament de la punxada de la bombolla immobiliària als EEUU

El deute hipotecari espanyol és 7 vegades major que el Usamericà i 4,5 vegades major que el francès

Posted on Febrer 25th, 2007 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

Llegeixo a elconfidencial.com que l'economista i arquitecte Ricardo Vergés ha publicat un informe (http://www.ricardoverges.com/pdf/ComentarioGrafico14.pdf.pdf) al que s'apunten diverses informacions interessants:

1) La primera és la que dona títol a aquest article: "el deute hipotecari en relació a la renda de las famílies arriba a l'esgarrifosa xifra 269%, enfront al 39% de los usamericans i al 58% dels francesos"

2) Respecte al nombre d'habitatges que es construeixen per cada 1000 habitants, España també destaca amb 18,5 habitatges, mentre que als EEUU se'n fan només 8.


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link