precarietat

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Perquè som el país amb més atur?

Posted on Octubre 11th, 2010 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

Fa poc varen fer un programa a TV3 que es preguntava com era que Espanya era el país amb més atur de tots els paísos desenvolupats del món (veure gràfica).

Veureu que es donen moltes explicacions. però la més senzilla es troba mirant les dades de precarietat laboral que té Espanya en comparació amb la resta de països.


 
Tanmateix, hi ha una regla senzilla, anomenada la “llei de Okun”, que relaciona el creixement de l'atur amb el creixement del PIB que ens podria resoldre l'enigma. En realitat, més que una llei, és una relación estadística que no es compleix exactamente. Però en general, pel conjunt d'anys tant per Espanya com per qualsevol altre país es pot extreure un recta que correlaciona la variació de la taxa d'atur amb la variació de la taxa de creixement del PIB. I també en general, s'extreu una xifra virtuosa que és el percentatge de creixement del PIB necessari per sobre el qual es comença a generar llocs de treball i per tant a rebaixar l'atur. Aquesta xifra curiosament no varia gaire entre països, i en general es manté el 3% com un estàndar (veure gràfica)

 
No feu cas d aquest link