Unió Europea

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

L'atur i la solidesa econòmica de Catalunya

Posted on Novembre 2nd, 2010 by binissaida and tagged , , , .
imatge de binissaida

Una publicació recent d'estadístiques d'atur posa la pell de gallina: Espanya està en el high level. Encara que sembli molt homogeni, són estadístics a partir del conjunt de regions de la Unió Europea dels 27.

Catalunya va tenir un atur del 16,2, la 15a de la llista de la dreta (sota Balears i Letònia). Vam ser l'única regió de la meitat N d'Espanya (incloent Madrid) amb un atur superior al 14%, i si miressim l'increment d'atur experimentat entre 2008 i 2009, estaríem en el lloc nº6 de tota la EU27!

Font

Atur i habitatge

Posted on Novembre 2nd, 2010 by binissaida and tagged , , .
imatge de binissaida

A la UE27 els països que tenen aturs més elevats són els de l'Est, junt amb un quants PIIGS (Espanya la primera).

L'atur és un indicador de la penúria social. Però la bombolla immobiliària ha deixat ha molta gent hipotecada, i això encara fa més gros el problema de l'atur. Tanmateix, si busquem en quina situació d'arrendament es troben els països amb més atur, ens trobem que són precisament els que menys població tenen hipotecada o amb lloguers de preu de mercat. Bé això és cert pels països de l'Est, gràcies a llur història socialista que els ha donat aquest pa sota el braç. Però la nostra no és una història tan gloriosa, ni la dels altres PIIGS (marcats en blau), i la condicionant de la hipoteca pesa per a molta gent.

Això encara ens posa més sols com a país (Espanya i Catalunya) dins l'EU27, perquè arrepleguem tot el pitjor...

A sota la gràfica he posat els aturs i he marcat en vermell aquells aturs <10.

El colors verds de dins les barres representen el conjunt de població alliberat de la feixuga càrrega del cost de l'habitatge, i els rogencs el conjunt de població sotmès a la feixuga càrrega del cost de l'habitatge (mirar llegenda per entendre-ho més bé).

El gas argelí sortirà car

Posted on Octubre 11th, 2010 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

Sonatrach, l'empresa estatal argelina que té el monopoli del gas a Argèlia, ha guanyat la partida a Gas Natural. Ara tocarà pagar més car el gas d'Argèlia. I tot perquè fa 4 anys el ministeri d'indústria (sí, el que capitanejava el nostre Clos) va voler que fos només Espanya qui tingués l'exclusiva al seu gas (es pensaven que això del gas natural era regalat, i una oportunitat única per ser els més afavorits per aquesta pluja divina, pel fet de tenir com a veí a Argèlia!), otorgant llicència il·limitada a Sonatrach perquè entrés a Espanya a competir amb les indústries nacionals. Ara Europa, que ja es va oposar a l'acord amb Sonatrach (per monopolístic i de falta de reciprocitat) li dóna la raó a Sonatrach (com aquell qui diu: no ens vau voler escoltar, doncs mireu ara!) i tots ens haurem de fotre.

Les coses es compliquen per moments...

Més info...
 
 

 
No feu cas d aquest link