cost d'acomiadament

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

El mite dels elevats costos d'acomiadament

Posted on Octubre 11th, 2010 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

Una de les coses que es diu d'Espanya és que per compensar l'elevada cost d'acomiadament que pateixen els traballadors fixos, ha calgut disparar la taxa de precarietat del treball convertint a Espanya amb el país que més treballadors temporals té. O sigui que la culpa és dels sindicats perquè tenen massa protegits als seus afiliats que són fixos.

Doncs bé, si mirem les dades que dóna la OCDE, i en concret dos indicadors força adequats per valorar aixó: el grau de contractació temporal (expressat en % dels ocupats) i el grau de protecció laboral (un indicador que elabora la OCDE en base els costos d'acomiadament), i els posem cara a cara, país per país, surt una gràfica on Espanya surt en una posició totalment excèntrica, fora de la correlació suposada que fan servir d'argument per criticar als sindicalisme espanyol i justificar una reforma laboral que atenta contra els drets fonamentals de la classe treballadora:

 
No feu cas d aquest link