Euribor

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

L'ajust immobiliari pel 2011

Posted on Octubre 11th, 2010 by binissaida and tagged , , , , , , .
imatge de binissaida

Article (font: Libertad digital) que explica com la bombolla immobiliària encara continuarà fent mal:


[...] Para algunos analistas, como Edward Hugh, miembro de RGE Monitor (la firma de Nouriel Roubini), la recaída del mercado inmobiliario norteamericano o del automóvil se podría reproducir en España en 2011. Y ello, en parte, por diversos motivos relacionados con la intervención pública.
 
En primer lugar, la sobrevaloración en el precio de los activos inmobiliarios no se ha corregido sustancialmente respecto a los precios máximos de burbuja. Así, la vivienda en España seguía sobrevalorada cerca de un 20% en 2009 respecto a sus valores fundamentales. Y eso que España cuenta con un stock que oscila entre el millón y el millón y medio de viviendas nuevas sin vender.
 
El motivo de que el sano y necesario ajuste aún no se haya producido se debe a la intervención pública, emprendida con el objetivo de frenar el desplome del sector inmobiliario, tal y como señala Luis Garicano, economista de FEDEA, o Fernando Encinar, jefe de estudios del portal idealista.com.
 
En segundo lugar, el sector bancario ha tratado de sostener el precio de los activos inmobiliarios de forma artificial para no registrar pérdidas, ya que su solvencia depende de que su precio no caiga, debido al elevado stock de viviendas que mantiene en cartera, y que amenaza con ascender a medio millón, como mínimo. Sin embargo, tarde o temprano, la banca deberá rebajar el valor inflado de sus activos para deshacerse de dicho stock.
 
La compra de un piso se encarecerá 21.000 euros de media

Per comprar un pis, abans 700€, ara 2000€

Posted on Novembre 8th, 2007 by joan and tagged , , .
imatge de joan

Al bloc d'en Marc Vidal: www.marcvidal.cat/marcvidal/ hi ha un article interessant. Fa uns càlculs senzills comparant la situació d'ara amb la de 5 anys enrera (només 5 anys!!). El pis "normalet" que abans es podia comprar a una població tipus (Barberà del Vallès) amb una hipoteca de 700€ mensuals ara costaria boi 2000€!!

Per què? Perquè ha pujat el tipus d'interès de les hipoteques i perquè han pujat els preus.

Cada cop es ven menys...

Posted on Juny 18th, 2007 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Llegim a elcorreodigital.com que, segons les dades del Col·legi de Registradors, les transaccions realitzades al darrer any a Espanya han baixat un 11,5% (i al Pais Basc encara més, un 16,7%). Això representa una acceleració del refredament inmmobiliari, perquè a Espanya ja havíen baixat, l'any passat, un 7%.

També parlen del tipus d'interès:

El 98,8% de los créditos destinados a financiar una vivienda son a interés variable. El tipo medio aplicado en el primer trimestre fue del 4,33% en Euskadi. A finales de 2005 era del 3,06%. Como consecuencia de ello y del volumen más elevado de las hipotecas, la cuota mensual ha pasado en ese periodo de 670 a 883 euros. O sea: un ascenso del 31,7%. En dinero contante, 2.556 euros más que hay que destinar cada año a pagar los recibos del banco o la caja, lo que obliga a recortar gastos de otro lado.

Caiguda lliure a la borsa i altres noticies...

Posted on Abril 24th, 2007 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Bueno, sembla que els esdeveniments es precipiten...

Segons el Ministeri de la Vivenda, amb les dades del 1er trimestre de 2007, la vivenda ha pujat "només" un 7,2%. Això representa la pujada més petita en els darrers 8 anys.

Avui dimarts, en els moments d'escriure aquest article, les immobiliàries continuen la tendència dels darrers dies i estan tenint unes caigudes considerables... Sembla que Astroc, la valenciana, ha perdut el 80% del valor de cotització en un mes...

El Banc Central Europeu avança que potser pujarà més els tipus d'interès, que considera com a moderat (o sigui que segons ells encara no son alts). Una mica més de llença a la pira, en aquest cas representarà una pujada de l'euribor i, per tant, de la quota que es paga mensualment per les hipoteques.

Notícies variades...

Posted on Desembre 16th, 2006 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

expansion.com, 27 de novembre: la morositat puja per primer cop en 15 anys...

Sembla que la morositat està pujant per primera vegada desde la crisi econòmica de 1992. El setembre de 2006 la banca tenia boi 11.000 millons d'euros en crèdits dubtosos, 1265 milions més que al gener...

---

invertia.com, 30 de novembre: l'euribor de novembre va arribar al 3,86%

I la tendència continua sent a l'alça...

---

El Periódico de Catalunya, 25 de novembre: el 37% dels pisos es compren com a inversió

Aquest és el resultat d'un estudi de José García-Montalvo, de la Universitat Pompeu Fabra.

Et vens el pis pq no pots pagar la hipoteca?

Posted on Octubre 15th, 2006 by joan and tagged , , .
imatge de joan

En aquest article de "El economista":

http://www.eleconomista.es/economia/noticias/84365/10/06/Vendo-piso-ya-n...

parlen de la gent que comença a no poder fer front a les hipoteques i s'han de vendre el pis a Barcelona i marxar a zones més econòmiques... També parla de què cada cop hi ha més morosos als bancs i que aquests tenen moltes propietats a subastar...

Pd.: és una llàstima que l'article no doni cap font, perquè et queda el dubte de si aquesta informació està contrastada o és una mica a la babalà...

El que és indubtable és que les cuotes de les hipoteques han pujat molt: si l'euribor puja un punt en un any hem de pagar, de més, un 1% de tot el capital que tenim pendent de tornar, posa que de 40 milions, doncs 400.000pts a l'any!!! En canvi si els sous pugen lo que l'IPC (que en moltes empreses, ni això), doncs imagina't que entre els dos membres d'una parella es cobren 3 milions de pessetes, doncs l'increment d'un 3% del sou és de 90.000ptes!!!! per fer font a una pujada de 400.000!!!!

Article a "el Mundo"

Posted on Setembre 5th, 2006 by joan and tagged , , , , , , .
imatge de joan

Llegeixo a "el Mundo" (http://www.elmundo.es/suplementos/nuevaeconomia/2006/336/1157234410.html) que s'ha incrementat la quantitat de vivendes que tenen els bancs procedents d'embargaments de gent que no pot pagar la hipoteca. Sembla que les xifres tampoc son res de l'altre món, però allà estan...

En el mateix article es pot llegir més informació:

- que la venda de vivendes noves ara triga el doble de temps que al 2003 (sobre els 20 mesos) i la de segona mà igual

- que a sobre les promocions han congelat preus i fan reglas tipus un cotxe, etc. per poder vendre els pisos i fins i tot es poden trobar rebaixes del 10% en pisos de segona mà

El BCE puja el tipus d'interès al 3% i l'euribor suposa un 60% més d'interessos que fa un any

Posted on Agost 20th, 2006 by joan and tagged , , .
imatge de joan

Llegim a l'Idealista:

"el banco central europeo (bce) ha subido los tipos de interés para la zona euro en un cuarto de punto hasta el 3% y ha apuntado a que no será la última subida del año. los analistas apuestan que la siguiente será en octubre. con esta decisión el bce pretende "anclar las expectativas de inflación a medio y largo plazo", explicó el presidente del bce, jean claude trichet

por otro lado, la nueva subida del euribor en julio hasta el 3,546% supone que el tipo de interés al que se conceden la mayoría de las hipotecas se ha encarecido un 63,5% en los últimos 12 meses: en julio de 2005, el euribor se encontraba en el 2,168%. con esta subida, que afectará a los créditos que tengan su revisión durante este mes, la hipoteca media se ha encarecido ya en más de 1.000 euros al año"


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link