morosos

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

L'ajust immobiliari pel 2011

Posted on Octubre 11th, 2010 by binissaida and tagged , , , , , , .
imatge de binissaida

Article (font: Libertad digital) que explica com la bombolla immobiliària encara continuarà fent mal:


[...] Para algunos analistas, como Edward Hugh, miembro de RGE Monitor (la firma de Nouriel Roubini), la recaída del mercado inmobiliario norteamericano o del automóvil se podría reproducir en España en 2011. Y ello, en parte, por diversos motivos relacionados con la intervención pública.
 
En primer lugar, la sobrevaloración en el precio de los activos inmobiliarios no se ha corregido sustancialmente respecto a los precios máximos de burbuja. Así, la vivienda en España seguía sobrevalorada cerca de un 20% en 2009 respecto a sus valores fundamentales. Y eso que España cuenta con un stock que oscila entre el millón y el millón y medio de viviendas nuevas sin vender.
 
El motivo de que el sano y necesario ajuste aún no se haya producido se debe a la intervención pública, emprendida con el objetivo de frenar el desplome del sector inmobiliario, tal y como señala Luis Garicano, economista de FEDEA, o Fernando Encinar, jefe de estudios del portal idealista.com.
 
En segundo lugar, el sector bancario ha tratado de sostener el precio de los activos inmobiliarios de forma artificial para no registrar pérdidas, ya que su solvencia depende de que su precio no caiga, debido al elevado stock de viviendas que mantiene en cartera, y que amenaza con ascender a medio millón, como mínimo. Sin embargo, tarde o temprano, la banca deberá rebajar el valor inflado de sus activos para deshacerse de dicho stock.
 
La compra de un piso se encarecerá 21.000 euros de media

Un sintesi de com els banquers, mitjançant el govern, ens prenen el pel...

Posted on Juny 30th, 2009 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

L'autor de l'article que us transcric a continuació, en Roberto Centeno, és una catedràtic d'Economia, d'ideologia conservadora, però que es destaca per la seva vehemència i per no amagar la situació al personal sinó a la inversa. Juntament amb burbuja.info, Santiago Niño Becerra, etc. son dels que van explicant-nos les coses com son.
 
En aquest article repassa com el govern espanyol ha actuat estafant els recursos (actuals i futurs) dels ciutadans per a beneficiar a la Banca:
 

Es veu l'abisme...

Posted on Març 25th, 2009 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

L'usuari binissaida m'ha fet arribar un missatge que us reprodueixo:
 
Aquí teniu un relació de bancs i caixes segons el seu rati de morositat i el de solvència (el Core tier 1 mesura la relació de capital que té el banc entre els seus actius i el risc, és a dir, entre el capital que té i el que pretén tenir). Cal dir que valors de morositat superiors al 3% i de solvència inferiors al 6% comencen a ser perillosos. És interessant la correlació tan nefasta que hi ha entre la morositat i la solvència: quan més morositat té una entitat, més insolvent es torna, i això porta a la fallida.
 

Comunitat de moros@s

Posted on Març 13th, 2009 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Cada cop hi ha més gent que no pot fer front als seus deutes. Això és així per una combinació de factors:

  • la irresponsabilitat i/o immaduresa de la gent
  • la devaluació dels actius i/o la crisi econòmica (de la que hem vingut advertint en algunes webs, com aquesta, malauradament amb poca audiència... si si, ja sé que lo del Barça és més important... o no?)
  • el Pensament Únic, la percepció de que la realitat era aquella en que endeutar-se i viure al dia o, millor dit, viure amb diners del futur, era lo normal, lo lògic, etc. Aquest Pensament Únic és el que el Sistema Capitalista, mitjançant els seus mitjans de Desinformació i Intoxicació ens ven com a "Realitat"
  • el mateix sistema econòmic, que ens porta cap aquí. Les coses moltes vegades poden ser de qualsevol manera, sinó que depenent de les regles del joc amb les que triïs jugar. El Capitalisme te un disseny determinat, i aquest disseny te unes conseqüències: concentració de la riquesa, crisi periòdiques, etc. Això ja ho va dir un barbut fa més de 150 anys ;-) Podeu, per exemple, llegir el perquè tot el sistema econòmic es basa en el creixement sense aturador del crèdit clicant aquí

Bueno, al que anava, per tots aquells que tingueu deutes impagables o que us hagueu adonat que potser no te sentit arruïnar-se la vida pagant-les, us pot interessar la Comunitat de Morosos que s'ha creat a la web de Crisi: http://www.17-s.info/moroses

Metrovacesa fa figa: se la queden els bancs (quin remei!)

Posted on Desembre 2nd, 2008 by joan and tagged , .
imatge de joan

A Metrovacesa, un altre monstre immobiliari, com es veu que no hi ha manera de que pagui el que deu, se l'ha quedat la banca acreedora. Un altre més a la llista de Martin Fadeses, Habitats... I espera, que encara queden Sacry i Colonial... Al final, tot aquest fum, tots aquests emporis, convertits en res, en cendres, en mols pisos en mans dels bancs que tampoc podran vendre...

Estan segurs els meus estalvis en una entitat financera?

Posted on Setembre 18th, 2008 by joan and tagged , , , , , , .
imatge de joan

Per una bona part de la gent, que no te estalvis i si, probablement, algun deute, aquest no és un tema de preocupació. Però aquells que teniu estalvis, els que espereu que aquests estalvis us donin tranquilitat quan us jubileu, o si perdeu la feina, heu d'estar alertes...

Fa ja molt temps que en se'n parla, en els mitjans alternatius als mass media controlats per l'stablishment, de què els bancs i les caixes espanyoles podrien fer fallida... Normalment es parla d'entitats més exposades que d'altres, sobretot algunes caixes petites i/o molt exposades al sector del totxo.

I la realitat va donant cada cop més força a aquesta visió:

  • la morositat s'ha triplicat en menys d'un any
  • grans empreses que tenien molts préstecs amb aquestes entitats estan fent fallida (amb el que augmenta el volum de crèdits de difícil retorn): Martin Fadesa, Colonial, Astroc, Llanera, etc.
  • Els actius que recolzen els crèdits, que son els immobles, estan començant a devaluar-se (i el que queda!)
  • El finançament extern de la banca espanyola s'ha boi acabat (entre la crisi de liquiditat i que l'economia i la banca espanyoles estan, a l'estranger, considerades com un element d'alt risc, ningú no vol invertir-hi, excepte si és a preu de saldo)
  • L'enfonsament d'entitats inversores com Lehman Brothers, a a on hi ha bancs i caixes que tenien part del seu capital i que, probablement, s'haurà esvaït.
  • El precedent del que li està passant al sistema financer USAmericà, a on hi ha una crisi com la nostra però que va un any avançada (així que el que estem veient allà, amb més o menys similitut, ens ho podem trobar aquí)

Subhasta de vivendes embargades: venudes 6 de 90 :-)

Posted on Juny 17th, 2008 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

Avui al telenotícies migdia han donat la notícia de què una empresa que ha posat en subhasta 90 immobles que els bancs han embargat a gent que no podia pagar la hipoteca només ha pogut vendre'n 6. Segons la periodista sortien amb descomptes del 20-30% del seu preu "comercial" (ves a saber que entenen per preu comercial...).

És una notícia que confirma el que ja tothom sap, que no es ven res. I el que no se sap tant, que la morositat a les hipoteques està pujant a marxes forçades.

El sistema bancari espanyol sembla molt més fràgil del que ens pretenen donar a entendre

Posted on Gener 26th, 2008 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

Hi ha coses que ja no son un secret per boi ningú: que la bombolla immobiliària està punxant, que als EEUU ja fa temps que els preus baixen, que l'economia espanyola té un futur complicat a mig termini... Però hi ha un tema del que, encara els mitjans de comunició no diuen ni mu: els bancs i les caixes.

El credit crunch espanyol :-(

Posted on Novembre 8th, 2007 by joan and tagged , , , , , .
imatge de joan

Un altre post del bloc del Marc Vidal ;-) Al bloc d'en Marc Vidal: www.marcvidal.cat/marcvidal/2007/10/el-nostre-credi.html , en aquest cas sobre els passos que es van fent (i teòricament s'anirien fent), per arribar al credit crunch espanyol.

Això del crèdit crunch ve a ser que en una (mala) situació econòmica a on les empreses necessiten accedir a recursos financers (crèdit), els bancs el que fan és tot el contrari, donar cada cop menys diners i més cars. La conseqüència, un daltabaix econòmic, perquè les empreses, si no tenen recursos financers han de plegar, reajustar-se, vendre's, etc. Com sempre els catalanets d'a peu en pagaríem les conseqüències: atur.

Notícies variades...

Posted on Desembre 16th, 2006 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

expansion.com, 27 de novembre: la morositat puja per primer cop en 15 anys...

Sembla que la morositat està pujant per primera vegada desde la crisi econòmica de 1992. El setembre de 2006 la banca tenia boi 11.000 millons d'euros en crèdits dubtosos, 1265 milions més que al gener...

---

invertia.com, 30 de novembre: l'euribor de novembre va arribar al 3,86%

I la tendència continua sent a l'alça...

---

El Periódico de Catalunya, 25 de novembre: el 37% dels pisos es compren com a inversió

Aquest és el resultat d'un estudi de José García-Montalvo, de la Universitat Pompeu Fabra.


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link