hipoteca

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

L'ajust immobiliari pel 2011

Posted on Octubre 11th, 2010 by binissaida and tagged , , , , , , .
imatge de binissaida

Article (font: Libertad digital) que explica com la bombolla immobiliària encara continuarà fent mal:


[...] Para algunos analistas, como Edward Hugh, miembro de RGE Monitor (la firma de Nouriel Roubini), la recaída del mercado inmobiliario norteamericano o del automóvil se podría reproducir en España en 2011. Y ello, en parte, por diversos motivos relacionados con la intervención pública.
 
En primer lugar, la sobrevaloración en el precio de los activos inmobiliarios no se ha corregido sustancialmente respecto a los precios máximos de burbuja. Así, la vivienda en España seguía sobrevalorada cerca de un 20% en 2009 respecto a sus valores fundamentales. Y eso que España cuenta con un stock que oscila entre el millón y el millón y medio de viviendas nuevas sin vender.
 
El motivo de que el sano y necesario ajuste aún no se haya producido se debe a la intervención pública, emprendida con el objetivo de frenar el desplome del sector inmobiliario, tal y como señala Luis Garicano, economista de FEDEA, o Fernando Encinar, jefe de estudios del portal idealista.com.
 
En segundo lugar, el sector bancario ha tratado de sostener el precio de los activos inmobiliarios de forma artificial para no registrar pérdidas, ya que su solvencia depende de que su precio no caiga, debido al elevado stock de viviendas que mantiene en cartera, y que amenaza con ascender a medio millón, como mínimo. Sin embargo, tarde o temprano, la banca deberá rebajar el valor inflado de sus activos para deshacerse de dicho stock.
 
La compra de un piso se encarecerá 21.000 euros de media

Comunitat de moros@s

Posted on Març 13th, 2009 by joan and tagged , , , .
imatge de joan

Cada cop hi ha més gent que no pot fer front als seus deutes. Això és així per una combinació de factors:

  • la irresponsabilitat i/o immaduresa de la gent
  • la devaluació dels actius i/o la crisi econòmica (de la que hem vingut advertint en algunes webs, com aquesta, malauradament amb poca audiència... si si, ja sé que lo del Barça és més important... o no?)
  • el Pensament Únic, la percepció de que la realitat era aquella en que endeutar-se i viure al dia o, millor dit, viure amb diners del futur, era lo normal, lo lògic, etc. Aquest Pensament Únic és el que el Sistema Capitalista, mitjançant els seus mitjans de Desinformació i Intoxicació ens ven com a "Realitat"
  • el mateix sistema econòmic, que ens porta cap aquí. Les coses moltes vegades poden ser de qualsevol manera, sinó que depenent de les regles del joc amb les que triïs jugar. El Capitalisme te un disseny determinat, i aquest disseny te unes conseqüències: concentració de la riquesa, crisi periòdiques, etc. Això ja ho va dir un barbut fa més de 150 anys ;-) Podeu, per exemple, llegir el perquè tot el sistema econòmic es basa en el creixement sense aturador del crèdit clicant aquí

Bueno, al que anava, per tots aquells que tingueu deutes impagables o que us hagueu adonat que potser no te sentit arruïnar-se la vida pagant-les, us pot interessar la Comunitat de Morosos que s'ha creat a la web de Crisi: http://www.17-s.info/moroses

Et vens el pis pq no pots pagar la hipoteca?

Posted on Octubre 15th, 2006 by joan and tagged , , .
imatge de joan

En aquest article de "El economista":

http://www.eleconomista.es/economia/noticias/84365/10/06/Vendo-piso-ya-n...

parlen de la gent que comença a no poder fer front a les hipoteques i s'han de vendre el pis a Barcelona i marxar a zones més econòmiques... També parla de què cada cop hi ha més morosos als bancs i que aquests tenen moltes propietats a subastar...

Pd.: és una llàstima que l'article no doni cap font, perquè et queda el dubte de si aquesta informació està contrastada o és una mica a la babalà...

El que és indubtable és que les cuotes de les hipoteques han pujat molt: si l'euribor puja un punt en un any hem de pagar, de més, un 1% de tot el capital que tenim pendent de tornar, posa que de 40 milions, doncs 400.000pts a l'any!!! En canvi si els sous pugen lo que l'IPC (que en moltes empreses, ni això), doncs imagina't que entre els dos membres d'una parella es cobren 3 milions de pessetes, doncs l'increment d'un 3% del sou és de 90.000ptes!!!! per fer font a una pujada de 400.000!!!!

Com no es poden allargar més les hipoteques, solució: cobrir només els interessos, i que el banc es quedi amb el pis

Posted on Setembre 22nd, 2006 by Anònim and tagged , , , .
imatge de Anònim

Això és el que es desprèn d'un informe fet per l'IPE (Instituto de Prácticas Empresariales) segons una notícia de l'ABC del 20/09/2006:

[...] También estima el Instituto de Práctica Empresarial que la época de bajos tipos de interés ha llegado a su fin y que las familias deben prepararse para afrontar más subidas de sus cuotas hipotecarias. Según sus cálculos, una hipoteca media de 100.000 euros a 25 ó 30 años aumenta su cuota mensual entre 12 y 15 euros por cada cuarto de punto que sube el Euribor.
Pérez Ramírez indicó que para hacer frente a este fenómeno y ante la tesitura de que es complicado alargar más los plazos de las nuevas hipotecas que se están constituyendo, las entidades financieras tendrán que buscar nuevas estrategias.

La caixa desaconsella comprar un pis.

Posted on Setembre 7th, 2006 by Marc and tagged , , , .
imatge de Marc

Bones a tots,

he trobat aquest article bastant interessant sobre l'opinió de "la Caixa" referent al tema hipotèques i pisos, sembla ser que preveuen baixada de preus l'any vinent:

http://www.20minutos.es/noticia/106606/0/Caixa/desaconseja/piso/

creieu que és millor llogar després de llegir aquesta noticia?

 
No feu cas d aquest link