bombolla

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Credit Crunch

Posted on Abril 3rd, 2013 by binissaida and tagged , , , , , .
imatge de binissaida

En el mercat financer es deixa diner no a canvi de bens, serveis o recursos, com succeeix en mercat comercial, sinó a canvi d'una promesa de devolucio? futura de la quantitat rebuda. Una manera de regular el mercat financer (oferta i demanda) és amb el tipus d'interès. Quan hi ha molta oferta es posa baix i quan hi ha molta demanda alt. Però aquest joc ha permès caure en el parany de l'especulació i el risc, i provocar el fenomen de la bombolla. Ara el joc està aturat, els interessos estan baixos, i si no hi ha demanda solvent es dóna  el fenomen de la restricció del crèdit a empreses.

El credit crunch o restricció del crèdit fa imposible el refinanciamient dels deudors, i això fa que es desencadenin pèrdues de capital i fallides d'empreses.  

Caldria esperar un 100% del refinançament de les empreses en una economia forta ( és a dir un creixement del 0% del crèdit), o inclús un creixement del crèdit si el país està en plena expansió. El què es veu en canvi és una restricció brutal del crèdit a Espanya.

Minsky és l'economista que potser millor explica com s'arriba a això:


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link