inflació

  • warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
  • warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/includes/bootstrap.inc on line 867.

Sembla que el 2008 encara serà pitjor que el 2007 per la bombolla usamericana

Posted on December 16th, 2007 by joan and tagged , , , .
joan's picture

Segons la TV econòmica americana Bloomberg TV les perspectives pel 2008 son encara pitjors que el que ha estat succeint el 2007 (un any que ja sembla ser de pujada sense pal·liatius, res d'aterratge suau i tal).

Entre altres, es fan ressò de les previsions, en el mercat de segona ma, d'una davallada de les vendes del 14% i dels preus d'un 4,5% (el que sumat a la inflació oficial pot donar un 9% de baixada, i si tenim en compte la inflació real, doncs 3-5% més de baixada.

El credit crunch espanyol :-(

Posted on November 8th, 2007 by joan and tagged , , , , , .
joan's picture

Un altre post del bloc del Marc Vidal ;-) Al bloc d'en Marc Vidal: www.marcvidal.cat/marcvidal/2007/10/el-nostre-credi.html , en aquest cas sobre els passos que es van fent (i teòricament s'anirien fent), per arribar al credit crunch espanyol.

Això del crèdit crunch ve a ser que en una (mala) situació econòmica a on les empreses necessiten accedir a recursos financers (crèdit), els bancs el que fan és tot el contrari, donar cada cop menys diners i més cars. La conseqüència, un daltabaix econòmic, perquè les empreses, si no tenen recursos financers han de plegar, reajustar-se, vendre's, etc. Com sempre els catalanets d'a peu en pagaríem les conseqüències: atur.


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link