caixes

  • warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
  • warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/includes/bootstrap.inc on line 867.

Sobredosi de notícies negatives...

joan's picture

Avui ens hem esmorzat unes quantes notícies que indiquen que la cosa no va fina i al llop de la crisi a Espanya li comença a caure la pell de xai... Algú podrà dir que això de la crisi està ja molt vist. Però no, jo no parlo del que hem vist fins ara, que no és una minúcia amb la que ens pot caure... (casi que podria afirmar: "amb la que ens caurà").

Per començar ahir en Roubini, un economista de prestigi, professor a la universitat de Nova York, dels pocs que van avançar la recessió/depresió que estem vivint, va comentar que Espanya era el perill més gran per la Unió Monetària Europea (l'Euro).

Aquesta és una hipòtesi que es comenta en els fòrums econòmics alternatius, però de la que els nostres mitjans de desinformació no acostumen a parlar...

I per acabar-ho d'adobar, en Zapatero ha afirmat que Espanya no sortirà del euro.

És significatiu que el president de l'estat espanyol digui això perquè:

Estan segurs els meus estalvis en una entitat financera?

Posted on September 18th, 2008 by joan and tagged , , , , , , .
joan's picture

Per una bona part de la gent, que no te estalvis i si, probablement, algun deute, aquest no és un tema de preocupació. Però aquells que teniu estalvis, els que espereu que aquests estalvis us donin tranquilitat quan us jubileu, o si perdeu la feina, heu d'estar alertes...

Fa ja molt temps que en se'n parla, en els mitjans alternatius als mass media controlats per l'stablishment, de què els bancs i les caixes espanyoles podrien fer fallida... Normalment es parla d'entitats més exposades que d'altres, sobretot algunes caixes petites i/o molt exposades al sector del totxo.

I la realitat va donant cada cop més força a aquesta visió:

  • la morositat s'ha triplicat en menys d'un any
  • grans empreses que tenien molts préstecs amb aquestes entitats estan fent fallida (amb el que augmenta el volum de crèdits de difícil retorn): Martin Fadesa, Colonial, Astroc, Llanera, etc.
  • Els actius que recolzen els crèdits, que son els immobles, estan començant a devaluar-se (i el que queda!)
  • El finançament extern de la banca espanyola s'ha boi acabat (entre la crisi de liquiditat i que l'economia i la banca espanyoles estan, a l'estranger, considerades com un element d'alt risc, ningú no vol invertir-hi, excepte si és a preu de saldo)
  • L'enfonsament d'entitats inversores com Lehman Brothers, a a on hi ha bancs i caixes que tenien part del seu capital i que, probablement, s'haurà esvaït.
  • El precedent del que li està passant al sistema financer USAmericà, a on hi ha una crisi com la nostra però que va un any avançada (així que el que estem veient allà, amb més o menys similitut, ens ho podem trobar aquí)

Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link