BCE

 • warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
 • warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/includes/bootstrap.inc on line 867.

Our banking burble is growing up!

Posted on July 28th, 2010 by joan and tagged , , , , .
joan's picture

From the last post by JCb:

 • Past high pressures to Spanish debt are now decreasing. Why?
 • European bankinf system last data published for BCE show that Spanish banks have rise up its debt from 85.618.000.000€ to 126.300.000.000€: a record!
 • Spanish banks weigth rise up 25.4% of the european total. 18 months ago wasl 9.8%. Was BCE getting a european bad bank? Not very good news...

http://www.bde.es/webbde/es/estadis/infoest/e0801.pdf

Flash informatiu: 8 d'octubre de 2008

Posted on October 9th, 2008 by joan and tagged , , , .
joan's picture

Sembla que no passi res, i cada dia passen coses de l'alçada d'un campanar. Ahir:

 • Per intentar calmar els ànims, els bancs centrals d'Europa, EEUU, Anglaterra, etc., en una acció coordinada van decidir baixar els tipus d'interès un 0,5%.
  És una acció que jo no recordo haver vist, presagi de la gravetat de la situació.
  Penseu que el BCE feia molts mesos que no baixava els tipus (en tot cas, els estava pujant lleugerament)
 • Zapatero anuncia la intenció d'injectar 30.000 milions d'euros al sistema bancàri espanyol a canvi dels actius més "segurs"
  Teòricament son diners públics destinats a que les empreses i particulars ens poguem continuar endeutant... Clar que un altra opció és que aquests diners mai ens arribin i es quedin a cobrir una part de les pèrdues de les entitats bancàries (provocades per la morositat i la pèrdua de valor dels immobles que avalen els seus préstecs)
  Per cert, 30.000 milons d'euros és el que, segons la ONU o la FAO, ara no recordo, cal per erradicar la gana al món en un any
 • El Regne Unit ha anunciat la seva intenció de semi-nacionalitzar la banca d'aquest pais (no un banc, no; tots els bancs!). Lo nunca visto! Un altre exemple de socialització de les pèrdues i una altra constació de què el baixell del Capitalisme està fent aigües.
 • Tot i aquestes mesures d'excepció, les borses s'han enfonsat.

El sistema bancari espanyol sembla molt més fràgil del que ens pretenen donar a entendre

Posted on January 26th, 2008 by joan and tagged , , , , .
joan's picture

Hi ha coses que ja no son un secret per boi ningú: que la bombolla immobiliària està punxant, que als EEUU ja fa temps que els preus baixen, que l'economia espanyola té un futur complicat a mig termini... Però hi ha un tema del que, encara els mitjans de comunició no diuen ni mu: els bancs i les caixes.

El credit crunch espanyol :-(

Posted on November 8th, 2007 by joan and tagged , , , , , .
joan's picture

Un altre post del bloc del Marc Vidal ;-) Al bloc d'en Marc Vidal: www.marcvidal.cat/marcvidal/2007/10/el-nostre-credi.html , en aquest cas sobre els passos que es van fent (i teòricament s'anirien fent), per arribar al credit crunch espanyol.

Això del crèdit crunch ve a ser que en una (mala) situació econòmica a on les empreses necessiten accedir a recursos financers (crèdit), els bancs el que fan és tot el contrari, donar cada cop menys diners i més cars. La conseqüència, un daltabaix econòmic, perquè les empreses, si no tenen recursos financers han de plegar, reajustar-se, vendre's, etc. Com sempre els catalanets d'a peu en pagaríem les conseqüències: atur.


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link