video

warning: Creating default object from empty value in /home/calbasi/public_html/bombollaimmobiliaria.com/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

El negoci del deute (video TV3)

Posted on Desembre 3rd, 2011 by joan and tagged , , , , , .
imatge de joan

Fa uns dies penjàvem una xerrada de l'economista Bern Senf (molt recomanable per entendre el mecanisme de tot plegat), i ara us penjo aquest video del 30 minuts, que és més "accessible per tots els públics", però que diu algunes coses bastant "clares" (m'agrada, especialment, l'analista de fesomia indú).

Que el "disfruteu"!

Pd.: sembla que el codi per penjar-lo no acaba de funcionar, així que deixo l'enllaç:

http://www.tv3.cat/videos/3836950/El-negoci-del-deute

Xerrada d'economia (per entendre l'origen de tot plegat)

Posted on Novembre 28th, 2011 by binissaida and tagged , , , , .
imatge de binissaida

Nota de l'editor de bombollaimmobiliaria.com: aquest video em sembla fonamental per entendre el que està passant des de fa uns anys i el que previssiblement passarà, per això el destaco a la part superior de la web.

Aquí teniu la xerrada del catedràtic d'economia de l'universitat de Berlin Dr, Bern Senf.

Explica la base fonamental de la crisi, el perquè és una crisi sistèmica, del model econòmic, dels sistema monetari, dels seus fonaments (la dinàmica de l'interès i la problemàtica de la creació del diner són els eixos principals d'explicació). Parla del servei del deute que fomenta un creixement exponencial de l'endeutament per fer poder créixer els patrimonis del capital. Aquesta dinàmica, amb el temps, porta a tensions que podrien dur a devaluacions que farien decaure el deute, i és per això que els bancs centrals existeixen, per injectar diner per mantenir el creixement del deute. Per altra banda, la càrrega de l'interès sobre el deute també creix exponencialment sobre l'estat i els deudors privats. Això podria funcionar si el PIB creixés exponencialment, i és per això que és necessari el creixement en el capitalisme. Però això és irrealitzable a llarg termini. Bé, la continuació de la història la teniu aquí:

 

The Last Laugh - George Parr - Subprime - subtitulado al castellano

Posted on Octubre 11th, 2008 by joan and tagged , .
imatge de joan

Un parell de showmans americans que parlen més, de fet, parlen més clar que els personatges als que pretenen imitar :-)

Què és el nostre diner?

Posted on Setembre 27th, 2008 by joan and tagged , , , , .
imatge de joan

A qui se li acut preguntar què és el nostre diner, què significa, com s'ha creat, etc.? La veritat, boi a ningú :-) I menys encara a ningú se li acut pensar que els "papers" que entenem com a diner, i que ens pensem que més o menys tenen un "valor", el poden perdre, o que es creen del no res (o del deute, més concretament). Bueno, doncs si, el tema tiene miga... I resumint us puc dir que es un muntatge que quan va bé, doncs mira, símplement ens prenen més o menys el pèl però tampoc ens n'enterem massa, però si el sistema colapsa, cagada pastoret... I això és un dels riscos de tot el merder finacer que estem veient aquests dies als USA. El sistema, que té algun punts molt febles (bàsicament és una espiral que no pot parar), sembla que podria colapsar, i amb això el valor que tenien els papers que naltros enteníem que era diner...


Google


 

A Internet |

A bombolla


 
No feu cas d aquest link